İlkokul öğretmeninin gözünden Bakan Eker...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Haziran 2007 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Bayer

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 1966-1968 yıllarında er öğretmen olarak görev yapan Sabri Aktuğ (63), ilkokulun 4 ve 5'nci sınıflarında öğretmeni olduğu Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'i, her gün gazete ve televizyonlardan takip ediyor.

Aktuğ, 1963 yılında Savaştepe Öğretmen Okulundan mezun olduktan sonra 1966 yılında er öğretmen olarak askerlik görevini sürdürdüğü Bismil'in

Tepe bucağı ilköğretim okulunda, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in öğretmenliğini yaptı.

Eker'i, o yıllarda "çalışkan bir öğrenci" olarak niteleyen Aktuğ, bir öğretmenin en büyük sermayesinin öğrencilerinin hayatta başarılı görevler yapması olduğunu söyledi.

Eker'in ilkokul öğrenciliği yıllarında sınıfa girerken kendisini kapıda beklediğini, her gün sınıftaki öğrenci sayısı hakkında bilgi verdiğini belirten Aktuğ, anılarını şöyle anlattı:

"Mehdi, çok çalışkan bir öğrenciydi. Ben sınıfta olmasam da ders anlatabilecek kapasitedeydi. Bütün ders konularına vakıftı. Evlerimiz birbirine çok yakın olduğu için ders dışı zamanlarının çoğunu bizim evimizde geçirirdi. Büyük oğlumun yakın arkadaşıydı. Onunla gezer, oynarlardı. Bakan olduktan sonra son kez, kendisiyle Çanakkale ziyaretinde görüştük, sohbet ettik." Şu anda kendisininde köyde tarımla uğraştığını, köylülerin hükümetin tarım politikasında eksiklikler bulunduğunu düşündüğünü belirten Aktuğ, "Ürünlere verilen fiyatlar çok düşük. Bizim yöremiz, kiraz ve şeftali memleketi. Kiraz bundan 3 yıl önce 4-6 YTL'ye kiraz alınırken, şimdi 1.5-2 YTL arasında zor alıcı buluyor" diye konuştu.

Aktuğ, öğrencisi Mehdi Eker ile en kısa sürede tekrar görüşmek istediğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber