İzmir Milli Eğitim Müdürü : OKS ve ÖSS başarı kriteri değildir

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2007 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, ''OKS ve ÖSS başarı kriteri değildir, İzmir eğitimde başarılı bir ildir'' dedi.

2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı, Tepekule Kongre Sergi ve İş Merkezinde yapıldı.

İzmir Vali Yardımcısı Aydın Alper, Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Özkan ve Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'ın katıldığı toplantı, Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin konseriyle başladı.

Milli Eğitim Müdürü Aydoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Müdürlüğünün vizyonunun model olmak olduğunu söyledi.

Model olma fikrinin birkaç kişinin değil, kurumun tüm çalışanları ve okul müdürlerinin ortak düşüncesi olduğunu belirten Aydoğan, ''En büyük amacımız, bir il etkinlikte bulunurken desin ki, 'İzmir modelinde olduğu gibi'. Model olmayı bazı alanlarda başardık. Türkiye'de yalnızca İzmir'de düzenlenen eğitim-bilim olimpiyatlarında olduğu gibi'' dedi.

Aydoğan, kendilerine koydukları hedeflere ulaştıklarını ve İzmir'in eğitimde başarılı bir il olduğunu kaydetti.

''İzmir'in OKS ve ÖSS'de Türkiye sıralamasında gerilediği'' eleştirilerini hatırlatan Aydoğan, ÖSS ve OKS'nin başarı belirlenmesinde kriter olamayacağını ifade etti. Aydoğan, şöyle konuştu:

''Ya mesleki eğitimden vazgeçeceksiniz ya da akademik eğitimden. Biz mesleki eğitimin gelişmesinden yanayız. Bu başarılı bir süreçtir. Lise 2. sınıfta iş bulan bir öğrenci mi istiyoruz, üniversiteden mezun olmuş işsiz mi?ÖSS'de yerleşen öğrenci sayısı yüksek, sıralamada yerimiz düşük. Burada da başarıyı artırmak için bu yıl ilk defa ÖSS-OKS hazırlık kursları açtık. 25 bin öğrenci bu ücretsiz kurslarımızdan yararlandı. Sonuçlarını göreceğiz.''

Toplantıda, eğitimde planlı ve sürekli gelişimin sağlanması amacıyla düzenlenen ''Toplam Kalite Uygulamaları'' projesinde ödüle layık görülen okullar ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Temiz Okul Projesi kapsamında Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullara ödülleri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber