Doktora, hasta yakınından çirkin saldırı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Haziran 2007 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA)

Uşak Bir Eylül Devlet Hastanesi'nde, 6 yıldır görev yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Erkan Yurduseven, tedaviye kısa bir süre ara vermek istediği için tartıştığı hasta yakını O.G.'nın saldırısına uğrayarak, dövüldü. O.G., polis tarafından gözaltına alındı. Uşak Tabip Odası, olayı kınadı.

Olay, Uşak Bir Eylül Devlet Hastanesi'nde, bugün saat 13.45 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Bir Eylül Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı 32 yaşındaki Dr. Erkan Yurduseven, 70'inci sıradaki hastaya sıra geldiğinde poliklinik muayenesine kısa bir süre ara vermek istedi. Bu sırada, polikiliniğe giren Uzman Çavuşluk'tan ayrıldığı öğrenilen 29 yaşındaki O.G., muayeneye ara verdiği için Uzman Dr. Erkan Yurduseven ile tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine O.G. doktor Erkan Yurdusever'in yüzüne kafa attı. Aldığı darbeyle burnu kırılan, kaşı açılan ve beyin travması geçirdiği belirlenen Yurduseven, acil servisteki ilk tedavisinin ardından mikrocerrahi servisi olmadığı gerekçesiyle Uşak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyata alınan Yurduseven'in durumunun ağır olduğu belirtildi. Saldırgan O.G., polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. O.G.'nin ifadesinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

UŞAK TABİP ODASI OLAYI KINADI

Bir Eylül Devlet Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında. Uzman Dr. Yurduseven'e yapılan saldırıyı kınayan Uşak Tabip Odası Başkanı Dr. Zafer Aydın, ?Son yıllarda hekimlik mesleğinin günah keçisi haline getirilerek itibarsızlaştırıldığı bir süreci yaşıyoruz. Gerçekten kutsal bir meslek olan hekimliğin itibarının, popülist politikalara kurban edilmesi, hekimlerin halkın gözünde küçük düşürülüp, halkla karşı karşıya getirilerek büyük fedakarlıklarla yapılan mesleği yapılamaz kılmaktadır. Hipokrattan bu yana, ?Önce zarar vermeme' ilkesiyle davranan, hastalarına olabildiğince yarar sağlamayı temel ilke edinmiş hekimin görevlerinden biri, insana yöneltilmiş baskı ve şiddetin olumsuz etkilerini giderebilmek iken, kendisinin hasta ya da hasta yakınları tarafından baskı ve şiddete maruz kalması çok acı bir çelişkidir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber