THY'de küfürlü kavga

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAVA- İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin ile THY Halkla İlişkiler Başkanı Hamdi Irmak, THY Genel Müdürlüğü binasında kavga etti. Türk Hava Yolları (THY) ile Hava- İş sendikası arasında sürdürülen 21'inci Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerindeki gerilim sonunda kavgayla sonuçlandı.

İddiaya göre, dün başlayan arabuluculuk toplantısından sonuç çıkmaması üzerine taraflar arasında sinirler iyice gerilirken THY Genel Müdürlük binasında Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, THY Halkla İlişkiler Başkanı Hamdi Irmak'ın odasının da bulunduğu yönetim katındaki sendika üyesi çalışanları ziyaret ederek sözleşme ile ilgili bilgi vermek istedi. Bu sırada Hamdi Irmak, Atilay Ayçin'e müdahale ederek, mesai saatleri içinde bilgilendirme yapamayacağını, toplantı yapacaksa bunun bazı kuralları olduğunu ve mesai bitiminde yapabileceğini söyledi.

Hamdi Irmak'ın yaptığı bu uyarı üzerine Atilay Ayçin, ?18 yıldır bu işi yapıyorum. Üyelerimi bilgilendirmem için hiçbir engel yok'' diyerek bağırmaya başladı. Ayçin, daha sonra çok sayıda çalışanın gözü önünde Hamdi Irmak'a küfür ve hakaretler yağdırdı. Kendisine bağlı çalışanların önünde hakarete uğrayan Irmak, buna tepkiyle karşılık verince ortalık bir anda karıştı. Atilay Ayçin, önünde bulunan sandalyeyi Irmak'ın üzerine fırlattı. Sandalyeden kendisini korumak isteyen Irmak, baş parmağından hafif yaralandı. Bu sırada bir türlü sakinleştirilemeyen Ayçin, Irmak'ı göğsüne vurarak itti.

Taraflar bir süre devam eden kavga ardından araya girenler tarafından ayrıldı. Bu arada Hava İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin ile THY Halkla İlişkiler Başkanı Hamdi Irmak arasında yaşanan küfürlü yumruklu gerginlik ardından THY, olayı ?münferit' olarak değerlendirirken büyütmek istemediklerini açıkladı.

Hava- İş Sendikası ise, çalışanlara yönelik yayınladığı bildiride karşı tarafa yönelik ?K... kırık' ve ?Ne idiğü belirsiz kişiler' cümlelerinin yer aldığı bildiri ve Ayçin'in küfürleri bugün Halkla İlişkiler Bölümü çalışanları tarafından protesto edildi. Genel Müdürlük binasında aynı kata gelen Atilay Ayçin'e kat çalışanları, ?Sen bizim başkanımıza küfür ettin. Senin gibi bir başkanı burada istemiyoruz'' dedikleri öne sürüldü.

Hava- İş Sendikası'nın yayımladığı bildiride ise şöyle denildi:

?Genel Başkanımız Atilay Ayçin bu proaktif saldırı içinde bulunan iki kişiye de gerekli yanıtı vermiş, sendikal faaliyetlerimizin böyle iki k... kırık kişilerce engellenemiyeceği mesajını açıkça dile getirmiş ve diğer üyelerimize de itidal çağrısında bulunmuştur. Olaya Hamdi Irmak'la beraber uzman kadrosundaki Abdülkerim Torun da katılmıştır. Bu eylemin tam da arabulucu görüşmeleri esnasında Hava İş sendikasının işveren tekliflerini redettiği bir süreçte meydana gelmesi manidardır.'' Bildiri de son olarak, ?Daha dün oturdukları 74 yıllık ulusal havayolumuzun koltuklarını kirleten ne idüğü belirsiz kişilerden elbette hesap sorulacaktır'' denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber