Sezer, darbe çağrısı yapanı da Rektör olarak atadı

Haber Giriş : 07 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanımız Sayın Ahmet Necdet Sezer, yine çok tartışılacak bir karara imza attı; Gazi, Fırat, Erciyes, Cumhuriyet ve Trakya üniversitelerinde, öğretim üyeleri ve YÖK'ün seçimini tanımayarak, kendi istediği kişileri "rektör" olarak atadı.

Sezer, daha önce Süleyman Demirel Üniversitesi'nde de aynını yapmıştı. Seçimleri ve öğretim üyelerinin tercihini görmezden gelmiş, yüzde 10 dahi oy almayan bir adayı rektör olarak atamıştı.

Bu yılki atamalarda ise İnönü Üniversitesi Rektörünün yeniden atanması öne çıktı. Prof. Fatih Hilmioğlu.

Hilmioğlu kim?

Hilmioğlu İnönü Üniversitesi Rektörü... Aynı zamanda, YÖK Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısına karşı "Tasarının geri çekilmemesi durumunda oluşacak kargaşa ortamını Türk ulusuna bildirmeyi görev biliyoruz" diyerek hükümete gözdağı veren İÜ Senatosu'nun Başkanı.

İlginç icraatları var;
- Üniversitesine bağlı hastanelerde sendikasız, sigortasız işçi çalıştırmak için taşeron şirketleri devreye sokmak,
- Denktaş'a destek amacıyla Kömürhan Köprüsü'nde bayrak dalgalandırmak,
- Protestocu öğrencilerini 5 milyona "babasının hayrına" Ankara'ya taşımak,
- Hükümeti ve parlamentoyu muaheze eden açıklamalar yapmak gibi... Bir konuşmasında da (Malatya "Tıp Bayramı" töreninde yaptığı konuşma) Başbakan Erdoğan'a hakaret etmişti, "baş bayi" diyerek.

Hilmioğlu'nun başkanlığını yaptığı İÜ Senatosu Mayıs 2004'te bir bildiri yayımladı.

Bildiride şöyle deniyordu:

"Avrupa Birliği'ne üye olmak adına çıkarılan uyum yasaları, Kamu Yönetimi Temel Yasası, Anayasa Mahkemesi'nin yapısını değiştirmeye yönelik çabalar ve son olarak da gündeme getirilen YÖK yasa tasarısı gibi girişimlerle yüce Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılması amaçlanmaktadır."

Oysa, başta Cumhurbaşkanlığı ve TSK olmak üzere, devletin birçok üst kurumu uyum yasalarını, AB'ye giriş arzusunu ve Kıbrıs politikalarını desteklemiş, Cumhurbaşkanı Sezer de "destek"ten öte uyum yasalarının altına imza atmıştı.

Fakat Hilmioğlu'nun senatosu uyum yasalarını "Atatürk'e ve Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanet" sayıyor, Sezer'i de zımnen "Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmayı amaçlayanlardan biri" olarak lahse ediyordu.

Aynı Sezer, aynı Hilmioğlu'nu yeniden rektörlüğe atadı.

Yeni Şafak/ Ahmet Kekeç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber