22/06/2007 nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batman ve Erzincan'da partisince düzenlenecek mitinglerde konuşacak.

- Batman'da Valiliği ziyaret edecek olan Erdoğan, Erzincan'da TOKİ konutlarının anahtar teslim ve toplu açılış töreninde de bulunacak.

2- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İstanbul'a gidecek.

3- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Kırklareli Valiliğini ziyaret edecek ve Lüleburgaz ilçesinde hayırsever Ramazan Yaman tarafından yaptırılan lise, sağlık ocağı ve huzurevinin temel atma törenine katılacak.

- Şener, daha sonra AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanlığında partililerle toplantı yapacak.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da esnaf ziyaretleri yapacak, Alanya ilçesinde Fenerbahçeliler Derneğinin yemeğine katılacak.

5- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'de seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerde bulunacak.

6- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde düzenlenen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin ödül törenine katılacak ve bakanlığına bağlı kuruluşları ziyaret edecek.

7- Milli Savunma Bakanı Gönül, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret edecek.

8- Adalet Bakanı Fahri Kasırga, Trabzon'da, adalet sarayı yapılması planlanan arazide incelemelerde bulunduktan sonra Trabzon Valiliği, adliye, bölge idare mahkemesi ve Trabzon Barosu Başkanlığını ziyaret edecek.

- Kasırga, daha sonra Rize Valisi Kasım Esen'i makamında ziyaret edecek ve Rize Adliyesinde incelemelerde bulunacak.

9- İçişleri Bakanı Osman Güneş, Ankara'da, milletvekili genel seçimi bölge güvenlik toplantısına katılacak.

10- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Onur Sürmeli ve işadamlarıyla bir araya gelecek, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli'yi ziyaret edecek.

11- Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek amacıyla düzenlenecek ve 3 gün sürecek "2007 Türk-Alman Ekonomi Kongresi" İstanbul'da başlıyor.

- Kongrenin ilk günkü bölümüne, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun da katılacak.

- Devlet Bakanı Ali Babacan da kongrenin akşam yemeği bölümünde bulunacak.

12- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yerel gazeteleri ve kimi sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edecek.

13- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Aydın'ın Nazilli ilçesinde Polis Meslek Yüksek Okulunun mezuniyet törenine katılacak, ayrıca ziyaret ve açılışlar yapacak.

14- Danıştay 2. Dairesi üyelerine silahlı saldırı ve Cumhuriyet Gazetesinin bombalanması olaylarıyla ilgili olarak Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılamaya devam edilecek.

15- Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen AB zirvesi bugün sona eriyor.

16- İslam Konferansı Teşkilatı Üyesi Ülkeler Arasında Tercihli Ticaret Sistemi Ticaret Müzakere Komitesinin, Ankara'da yapılan 2. tur 3. toplantısı, kapanış oturumuyla sona eriyor.

17- Siyasi Partilerden...

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ile kapatılan Refah Partisinin eski genel başkanı Necmettin Erbakan, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenecek mitinge katılacaklar.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, doludan zarar gören Ankara'nın Bala ilçesinin köylerinde incelemelerde bulunacak.

- İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul'da Altı Nokta Körler Rehabilitasyon Merkezini ziyaret edecek.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu, partisinin İstanbul il başkanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

18- TBMM'de "Meclis Çalışmaları" konusunda eğitim programı alan Bosna-Hersek Parlamentosu bürokratlarına, düzenlenecek törenle sertifikaları verilecek.

19- RTÜK tarafından yerel radyo ve televizyon kuruluşlarının yöneticileri ve çalışanlarına yönelik "Seçim Dönemi Yayın İlkelerine ve Propaganda Yasakları"na ilişkin düzenlenen toplantının dördüncüsü, İstanbul'da yapılıyor.

- Toplantının açılışı, RTÜK Başkanı Zahid Akman tarafından yapılacak.

20- İzmir'deki NATO Müttefik Hava Unsur Komutan Yardımcısı Eduardo Zamarripa, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na veda ziyaretinde bulunacak.

21- Tören... Toplantı... Sempozyum...

- "Okul Sanayi Eğitim Programları" projesi protokolü, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Çağlayan ile OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın tarafından imzalanacak.

- Lufthansa'nın Güneydoğu Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Pakistan Bölgelerinden Sorumlu Satış ve Hizmetlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Joachim Steinbach, İstanbul'da gazetecilerle bir araya gelecek.

- Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği Derneği ile Yemek Sanayicileri ve İşadamları Derneği arasında, atık bitkisel yağların toplanması ve geri kazanımıyla ilgili protokol imzalanacak.

- Mobilya Sanayicileri Derneğinin "MOSDER Sektör Buluşmaları" toplantısı, Ankara'da yapılacak.

- İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesindeki sanayiciler, güncel ve ekonomik gelişmeleri değerlendirmek üzere toplantı yapacaklar.

- İsveç'in Ankara Büyükelçisi Christer Asp, İzmir Ticaret Odasını ziyaret edecek.

- Otomotiv Yetkili Satıcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar,Gaziantep'te düzenlenecek toplantıda, Grup Muafiyeti Yasası ile ilgili sektör temsilcilerini bilgilendirecek.

- Amasya Genelgesi'nin yayınlanmasının 88. yıldönümü nedeniyle Amasya Saraydüzü yöresinde tören düzenleniyor.

- Atatürk Üniversitesi 2. Uluslararası Türk-Ermeni İlişkileri Sempozyumuna, emekli orgeneral Edip Başer ile emekli büyükelçi Bilal Şimşir konuşmacı olarak katılacaklar.

- Dicle Üniversitesince Diyarbakır'da, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Halk Sağlığı Sempozyumu" düzenlenecek.

22- Köprü ve otoyol özelleştirmesinde 2. adım...

- Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş., köprü ve otoyol özelleştirmesinde danışman firma olarak belirlendi.

- İşletme hakkı devri yöntemiyle 2 köprü ve 6 otoyolun tek tek mi, yoksa bütün halinde mi özelleştirileceğine ilişkin strateji, 3 ay içinde belirlenecek.

23- İran, doğal taşta Türkiye'nin rakibi oldu.

- Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Erdinç:

- "Döviz kurundaki olumsuzluk nedeniyle kar marjı düşen ihracatçı, yeni rakiplerin girişiyle fiyat düşürmek zorunda kalıyor."

- "Mermere hücum devri bitti."

24- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, iç ve dış transfer çalışmalarını sürdürüyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber