120 milletvekili adayını dolandırdı!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) adını kullanarak 23. dönem seçimlerinde milletvekili adayı olan 120 kişiyi dolandırdığı tespit edilen bir kişi gözaltına alındı.

Ak Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen'in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, YSK'nın adının kullanılarak kendisinden para istenildiğine ilişkin yaptığı başvuruyu inceleyen Ankara Emniyet Müdürlüğü bir operasyon başlattı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, YSK'nın adını kullanarak milletvekili adaylarına doküman gönderme karşılığında posta çeki ile para talep edildiğini belirledi.

Çeşitli partilerden ve bağımsız aday olan milletvekili adaylarından 120 kişiye gönderildiği tespit edilen posta çeklerini takibe alan polis, verilen hesaptan yola çıkarak söz konusu kişinin Tokat'ta oturduğunu belirledi.

Ankara'dan Tokat'a gönderilen bir ekip, dolandırıcılık yaptığı tespit edilen İhsan Yakar'ı (50) gözaltına aldı.

Yakar, yapılan sorgulamasının ardından mahkemeye sevk edildi.

Mahkemede ifade veren Yakar, milletvekili adaylarının belirlenmesinin ardından YSK'nın internet sitesinden seçim döneminde uyulması gereken yasaklar ile yayınlanan bildirileri bilgisayarına indirdiğini ve "milletvekili adaylarını bilgilendirme amacıyla" 120 adaya bu dokümanları gönderdiğini söyledi.

Gönderdiği dokümanların masrafı olarak da zarflara posta çeki koyduğunu belirten Yakar, amacının "dolandırıcılık yapmak değil, milletvekillerini aydınlatmak" olduğunu iddia etti.

Posta çeki hesabına, 19 bin 91 YTL yatırıldığı belirlenen Yakar, sorgulamanın ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber