Yeni mezun polislere ilginç uyarı: İşinizi buldunuz, eşinizi seçerken dikkat edin

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAYSERİ Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan 288 polis adayı, düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Tümü bekar ve erkek yeni mezun polisleri uyaran Okul Müdürü Mehmet Sıtkı Kahraman, ?İşinizi buldunuz, eşinizi seçerken dikkat edin. Çalışma koşullarına uygun eş seçmeyen mensuplarımız, telafisi mümkün olmalyan sorunlar yaşamaktadır'' dedi.

Okulun futbol sahasında düzenlenen mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasıyla başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Kayseri Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Sıtkı Kahraman, öğrencilerin iş seçimini polislikten yana kullandığını söyledi. Öğrencilerin hepsinin bekar ve yaş ortalamasının 20-21 olduğunu belirten Kahraman, şöyle devam etti:

?Hayatta en önemli kararlardan birinin iş, diğerinin eş olduğunu bilmelisiniz. Öğrencilerimiz iş seçimini şerefli teşkilatımız lehine kullandı. Eş seçimi ise meslekteki başarıyla doğrudan bağlantılı olacağı için daha önemlidir. Evinde huzuru bulamamayı bir insanın çevresine huzur ve güven aşılaması mümkün değildir. Meslek hayatımda gördüğüm kadarıyla kendi mesleğine ve çalışma koşullarına uygun eş seçmeyen mensuplarımız, telafisi mümkün olmayan çok acı ailevi sorunlar yaşamaktadır.'' Okul Müdürü Kahraman, Atatürk ilke ve inkılaplarına, hukukun üstünlüğüne, çağdaş ve demokratik değerlere, insan haklarına ve yasalara bağlı, saygılı ve tarafsız şekilde görev yapmaları konusunda meslektaşlarını uyardı. Konuşmanın ardından ilk 10'a giren öğrencilere hediyeler verildi. Dönem birincisi Fatih Çapar, yaş kütüğüne plaket çaktı. Okulun yakın dövüş ve atış grubu da çeşitli gösteriler yaptı. Atış ekibi, gözleri kapalı olarak silahları başarıyla söküp taktı. Törende, mezunlar, masadaki silah ile anayasaya ve hukuk kitaplarının üzerine ellerini koyup yemin etti. Mezuniyet töreni, geçiş töreni yapılmasının ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber