Cem Uzan: İktidarımızda terör bitirilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, ?iktidarları döneminde terörün bitirileceğini? savunarak, ?Terörü Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kayıtsız şartsız siyasi irade desteği vererek bitirmek mümkündür? dedi.

Uzan, yaptığı yazılı açıklamada, ?terörün mevcut iktidarın gösterdiği zafiyet olduğunu? öne sürdü.

?İktidarları döneminde terörün bitirileceğini? iddia eden Uzan, ?Terörü Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kayıtsız şartsız siyasi irade desteği vererek bitirmek mümkündür. Terör konusunda bizim ilkemiz, dostluğa dostluk ama şiddete de şiddetle cevap vermektir? dedi.

Terör örgütünün Kuzey Irak kaynaklı olduğunu ifade eden Uzan, şunları kaydetti:

?Oradan Türkiye'ye gelen, sıkılan her kurşunu biz 100 misliyle iade ederiz. Buna her türlü operasyon dahildir. Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri terörü bitirecek güce, imkana sahiptir. Yeter ki arkasında siyasi iradenin kararlılığı olsun.

Türkiye dünyadan kopacak değil. Böyle bir şey düşünmek söz konusu değil. Komşularımızla iyi geçinmek zorundayız. Başı dik, haklarını sonuna kadar savunan bir Türkiye ve bunun gerektirdiği dış politika... Kararlı bir dış politika.?

Uzan, Ortadoğu'nun Türkiye'nin arka bahçesi olduğunu da öne sürerek, ?Türkiye'nin özellikle Irak'taki menfaatleri korunacaktır ve korunmalıdır. Bunu şu anda oradaki en büyük oyuncu durumunda olan ABD ile ortak bir noktada oturup, konuşup Ortadoğu'da barışın sağlanmasına katkıda bulunmalıyız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber