"Devlet vatandaşa e-posta adresi versin"

Haber Giriş : 07 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bürokrasiden kurtulmak için e-devletin önünün açılması gerektiğini savunan Türk İnternet Birliği (TİEV), devletin vatandaşlarına kolay ulaşması için herkese kimlik numarasıyla başlayan e-posta adresleri verilmesini önerdi. TİEV İnternet Birliği Başkanı Hakan Topuzoğlu, internetin günümüzde hayatın vazgeçilmez ihtiyaçlarından biri haline geldiğini, bürokrasiden kurtulmak için de internetin aktif olarak kullanılması gerektiğini savundu.

İnternet kullanımının yaygınlaşması ile devletin vatandaşlarına ulaşmasının çok daha kolay hale gelebileceğini bildiren Topuzoğlu, şunları söyledi:

E-DEVLETİN ÖNÜ AÇILSIN
?Günümüzün önde gelen iletişim araçlarından biri olan e-posta, devletimiz tarafından da kullanılmalıdır. Bürokrasiden kurtulmak istiyorsak e-devletin önü açılmalıdır. Devlet, vatandaşlarına kimliknumarası@kayseri.gov.tr şeklinde kimlik numarasıyla başlayan e-posta adresleri vermelidir. Böylece vergi affı gibi yasal düzenlemeler, belediye veya valilik faaliyetleri, üniversitelerin etkinlikleri gibi tüm gelişmeler anında vatandaşa duyurulabilir.?

TİEV'İN İNTERNET ÇALIŞMALARI
Daha önce internet kullanıcılarının haklarını savunan birçok çalışma yaptıklarını kaydeden Topuzoğlu, İnternet Hakları Beyannamesi hazırlayarak ilgili makamlara sunduklarını, Türkiye aleyhine yayın yapan internet sitelerine karşı protesto kampanyası düzenlediklerini, insanların kişisel haklarına saldıran bazı sitelerin kapatılmasını sağladıklarını ve internet yoluyla haksız kazanç elde eden çetelerle mücadele ettiklerini hatırlattı.

(AA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber