Çömez'den Erdoğan'a eleştiri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2007 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, 'Seçim kampanyasını cumhurbaşkanlığına endekslemek ve seçimden sonra cumhurbaşkanlığı krizinin olacağını söyleyerek oy talep etmek Türk milletine haksızlık' dedi.

AK Parti'li Çömez, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin seçim atmosferinde konuşması gereken pek çok sorun olduğunu kaydederek, siyasi partilerin bu sorunlara dair tespitlerini ve çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaşması gerektiğini ifade etti. Siyaset kurumunun, itibar kazanmak için halkın gündeminde bulunan sorunları gündeme getirmesi çözüm önerilerini açıklaması gerektiğini belirten Çömez, bu sorunlardan bazılarını şöyle sıraladı:

?AB sürecinde bekleyen sorunlar, güneydoğu gerçeği ve bekleyen sorunlar, dış mihraklı etnik-azınlık provokasyonları, bölücü terör ve her türlü radikal akımlar, Irak'ta yaşanan gelişmeler, sözde Kürdistan kurulması çabaları, Kıbrıs'ta gelinen nokta ve muhtemel gelecek, yabancı sermayenin giriş biçimi ve sirkülasyon yöntemleri, artan sıcak paranın getireceği sorunlar, sürekli artan cari açık, kayıt dışı ekonomi, kaçakçılık, dış borç, işsizlik.' Çömez açıklamasına şöyle devam etti:

?Kampanyayı cumhurbaşkanlığına endekslemek ve seçimden sonra cumhurbaşkanlığı krizinin olacağını söyleyerek oy talep etmek Türk milletine haksızlık. Türkiye'de böyle bir kampanya süreci, halkı gerçek gündemden uzaklaştırır ve gereksiz gerginliklere, kamplaşmalara neden olur. Türkiye yaşadığı gerçek sorunlarla meşgul ve siyasetçilerden, meydanlardan bu sorunların çözümlerini bekliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber