Milli Eğitim Müdürü velileri uyardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2007 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, yanlış adres beyanı ile başka bir bölgedeki okula öğrenci kaydettirmek isteyen velileri uyardı.

Her kayıt döneminde velilerin yoğun baskısına uğradıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre her öğrencinin kendi bölgesindeki okula kaydının yapılacağını, aksi hareket edenler hakkında gerekli yasal prosedürün işletileceğini vurguladı.

Beşler, "Geçen yıllarda bu tür sıkıntılar yaşandı. Tespit edilen okul müdürleri ile muhtarlar hakkında yasal işlem yapıldı. Bu konuda daha önce köy ve mahalle muhtarları ile bir toplantı gerçekleştirildi. Sayın valimizin de katıldığı toplantıda muhtarlar uyarıldı" dedi.

Beşler, veliler tarafından öncelikli olarak düşünülen Yenişehir bölgesindeki okullarda eğitim ve öğretim kalitesi ile diğer okulların eğitim kalitesinin aynı olduğunu söyleyerek, "Velilerin kafasında farklı bir düşünce var. Bu düşünceyi silmek istiyoruz. Velilerimiz yanlış beyanlarla okul kaydı yaptırmaya çalışmasınlar. Bunlar tek tek incelenerek saptanacaktır. Saptandığında ise öğrenci, bölgesindeki okula iade edilecektir" diye konuştu.

Hedeflerinin tüm okullardaki kaliteyi en üst seviyeye çıkarmak olduğunu belirten Beşler, sadece bir bölgede odaklanmanın yanlış olduğunu, öğretmenlerin gayretli ve azimli çalışmaları ile kentteki tüm bölgelerde eğitimin kalitesinin en üst düzeye çıkacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber