657 değişiyor: Basına bilgi ve demeç verenler kınama cezasına çarptırılacak

Haber Giriş : 08 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.NET Haber

657 sayılı kanuna göre "Yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç verenler" kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına çarptırılmaktdır.

Ancak, Maliye Bakanlığınca hazırlanan ve Plav ve Bütçe komisyonunda kabul edilen Kanun tasarısına göre bu değiştirilmektedir. Avrupa Birliğine uyum yasaları çerçevesinde yapıldığı ifade edilen bu değişikliğe göre, "Yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç verenlere" kademe ilermesinin durdurulması cezası yerine kınama cezası verilmektedir.

Bu değişikliğin en önemli tarafı şudur: Düzenlemeden önceki halde, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını alanlar kamu kurumlarında valilik, büyükelçilik, müsteşar, müsteşar yardımcılığı, genel müdürlük, genel müdür yardımcılığı ve daire başkanlığı görevlerine atanamamaktadır.

Bu düzenlemenin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesi ve bu kabulün Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması halinde "Yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç verenlere" bundan böyle kınama cezası verilecektir. Ayrıca bu yeni düzenleme nedeniyle daha önce bu türden ceza almış olanların cezası kalkmış olacağından bu kişiler, valilik, büyükelçilik, müsteşar, müsteşar yardımcılığı, genel müdürlük, genel müdür yardımcılığı ve daire başkanlığı görevlerine atanabilceklerdir.

DEĞİŞİLİĞE İLİŞKİN KABUL EDİLEN FIKRA

d) 125 inci maddesinin (B) bendine aşağıdaki (m) alt bendi eklenmiştir.

"m) Yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç vermek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber