Başbakanlık'tan 'silah çekme' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2007 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Basın Merkezi, Niğde'de TOKİ'nin toplu açılış töreninde "koruma görevlilerinin aldığı önlemin, basın mensuplarına değil, içerisi dışarıdan görünmeyen ve ısrarlı uyarılara riayet etmeyerek kuşku uyandıran bir araca yönelik olduğunu" bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı gazete ve haber programlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Niğde programı esnasında, başbakanlık korumalarının basın mensuplarına silah çektiğine ilişkin yanlış bilgilere dayanan haberlerin yayınlandığı ifade edildi.

Olayın yansıtılma biçiminin doğru olmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayın Başbakan, TOKİ toplu açılış töreni sonrasında Valilik ziyareti için seyir halinde iken konvoyun önünde giden siyah renkli ve camları siyah film ile kaplı araç, tepe lambası açık polis aracı tarafından megafon ve sirenle yapılan ısrarlı ikazlara uymamıştır.

Yolun sağına geçmeyerek uyarılara rağmen ısrarla seyrine devam eden araç, kuşku uyandırması sebebiyle önününe geçen polis aracı tarafından bloke edilmiştir. Durdurulduktan sonra kontrol edilmek istenirken, içerisi görülmeyen aracın şoförü, görevlinin üzerine doğru sürünce bir koruma görevlisi, silahını çekerek aracın tekrar durmasını sağlamıştır.

Araç, içerisinde basın mensuplarının bulunduğunun anlaşılması üzerine, Sayın Başbakan'ın bulunduğu konvoyun geçişi sağlanıncaya kadar resmi trafik görevlilerince işlemleri yapılmak üzere bekletilmiştir.

Koruma görevlilerinin aldığı önlem basın mensuplarına değil, içerisi dışarıdan görünmeyen ve ısrarlı uyarılara riayet etmeyerek kuşku uyandıran bir araca yöneliktir. Daha sonra kimlikleri anlaşılan basın mensuplarına, silah doğrultulması söz konusu olmamıştır.

Yanlış ve abartılı bilgilere dayanan söz konusu haberlerin doğru olmadığını kamuoyumuzun bilgisine sunuyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber