Güneşte kalan çocuğu klimadan uzak tutun

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2007 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- UZMANLARDAN "GÜNEŞ'TE KALAN ÇOCUKLARI KLİMADAN UZAK TUTUN" UYARISI

(FOTOĞRAFLI)

MEHMET EMEK

DİYARBAKIR (İHA) - Özel Veni Vidi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dursun Eryılmaz, Güneş'te kalan çocukların ilk etapta klimadan uzak tutmaya çalışılması gerektiğini söyledi.

Sıcak havaların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde, uzmanlar güneş çarpılmalarına karşı uyarılarda bulunuyor. Özel Veni Vidi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dursun Eryılmaz, güneş ışınlarına maruz kalan çocukların ilk etapta klimadan uzak tutulması gerektiğini belirterek, "Çocukların vücudunda su oranı yüksek olduğundan dolayı güneş ışınlarından en fazla onlar etkilenmektedir. Güneş ışınlarına maruz kalan çocuklarda ateş, baş ağrısı, bulantı, kusma, vücutta döküntü ve

susuzluk hissi belirtileri görülür. Bu belirtilerin görüldüğü hastalarda geçen yıla oranla yüzde onluk bir artış görülmektedir. Belirtilerin görüldüğü zaman en yakın sağlık birimine başvurulup gerekli tedavilerin yapılması gerekir. Bu sebeple güneş ışınlarına maruz kalan çocukların, klima önüne bırakılıp serinletilmesi yanlıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber