Erdoğan'dan Adanalılara 'hızlı tren' vaadi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2007 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de eğitim ve sağlık gibi birçok alanda çığır açtıklarını belirterek, "Bunu görmek istemeyen gözler var. Bunu duymak istemeyen kulaklar var. Ama biz bu hizmetleri hem göstereceğiz hem duyuracağız." dedi.

Mersin'de vatandaşlara hitap eden Başbakan Erdoğan, duble yol konusunda Türkiye'de çok ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, "Bu yıl 6 bin 800 kilometre duble yol yaptık. Bunu yıl sonuna 15 bin kilometreye çıkaracağız. Akdeniz sahil yolunu bitirmek için çalışmalarımızı tamamladık. Bu yolun Mersin için, Akdeniz için ne kadar hayati olduğunu biliyorsunuz. Cumhuriyetin 100. yılına doğru yeni bir hedef veriyorum. Hızlı tren projesi. İnşaallah Ankara - Konya yapılıyor. Yapıldıktan sonra hedef Adana. Adana'ya kadar hızlı treni indireceğim. Türkiye'nin nasıl çağdaş hale geldiğini anlayın. Çağdaş olmak lafla olmuyor. İlericilik lafla olmuyor yatırımla oluyor. İnsanların hayat standardını yükseltmekle oluyor." diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Mersin Üniversitesi'ne bağlı Erdemli, Tarsus ve Silifke'de yüksek okullar açtık. Üniversite gençliğimiz için gerekeni yaptık. 45 milyon lira burs alan öğrencimize 150 milyon lira burs verdik. Mersin'de hastaneler, okullar açtık. Vatandaşın biri çıkmış (Mersin'de bir dikili ağaçları yok) diyor. Eline dizine dursun emi. İnsaf insaf."

"HASTANELERDE VE SAĞLIK OCAKLARINDA KİMSE MAĞDUR EDİLMEDİ"

Hastanelerde ve sağlık ocaklarında hiç kimsenin mağdur edilmediğini kaydeden Erdoğan, "1974 yılının SSK'lısıyım. O günleri çok iyi bilirim. Hastane kuyruklarını çok iyi bilirim. İlaç kuyruklarını çok iyi bilirim. Şimdi bu kuyruklar var mı? Hasta vatandaşımız mağdur ediliyor mu? Mersin'de 40 bin yeşil kartlı vatandaşımız var. Hepsi sağlık kuruluşlarımızdan istediği gibi faydalanabiliyor." şeklinde konuştu.

Mersin'in birçok sorunuyla özel olarak ilgilendiğini anlatan Başbakan, "Organize sanayi bölgesine yakın bir bölgede çöp sorununu tespit ettik. Çevre ve Orman Bakanımızla görüştük. Mahkemeden bir durdurma kararı çıktı. Temennimiz Mersin'in bu sorunu kısa sürede çözmektir. Ben İstanbul gibi bir şehirde belediye başkanlığı yaptım. Çöpün yok edilmesine karşı çalışmalarım oldu. Mersin'in de bu sorununu çözeceğiz. İstanbul'un sorununu çöpten enerji üreterek yok ettim. Türkiye'deki çöp sorununu çöpleri enerjiye dönüştererek yok edeceğiz." diye konuştu.

KÖYDES Projesi kapsamında Türkiye'nin 40 bin köyüne yol ve su kazandırıldığını ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Mersin'de bu yıl sonu itibariyle yolu ve suyu olmayan köy kalmayacak. Hepsini bitiriyoruz. Bunlar durup dururken olmadı ki. Hepsini sizler için yaptık. Bunun için Mersin'e 63 trilyon gönderdik. Susuz yolsuz köy kalmasın diye gönderdik. Biz taşralarımıza çalışıyoruz köylerimize çalışıyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren enerji sıkıntısı olan köylerimizin bu sorunlarını da çözeceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber