02/07/2007 nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da...

- Erdoğan, AK Parti'nin Giresun mitinginde konuşacak.

- Giresun Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra ortak açılış törenine katılacak olan Erdoğan FİSKOBİRLİK'te de incelemelerde bulunacak.

2- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Nevşehir'de partisince düzenlenen mitingde halka seslenecek.

3- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Sinop'ta AK Parti'nin düzenlediği mitinge katılacak, çeşitli ziyaret ve açılışlarda bulunacak.

- Gül, Bartın'da da KÖYDES programındaki 432 projenin açılış törenine katılacak ve partisinin mitingine konuşacak.

4- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, 2007 yılı makroekonomik gelişmeleri ve Dünya Bankası ile yürütülmekte olan rekabet ve istihdam amaçlı kalkınma politikası çalışmaları kapsamındaki yapısal reformlara ilişkin Hazine Müsteşarlığı'nda basın toplantısı yapacak.

5- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), haziran ayı ihracat rakamlarını Mersin'de açıklayacak.

- Toplantıya, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de katılacak.

6- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2007 yılı 1. çeyrek büyüme hızı ve milli gelir verilerini açıklayacak.

7- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da, Ağrı Üniversitesi Yerleşkesi'nin İbrahim Çeçen Yatırım Holding tarafından bağış yoluyla yapılmasına ilişkin protokolün imza törenine katılacak.

8- Seçime doğru...

- DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Ankara'da partisinin seçim bildirgesini açıklayacak, daha sonra da Zonguldak'taki mitingde konuşacak.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Şanlıurfa'da partisinin mitingine katılacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

9- ABD Başkanı George W. Bush ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD'deki görüşmeleri, ikinci gününde de sürecek.

10- Sivas olaylarının 14. yılı...

- Sivas'ta, 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin yakılması sonucu yaşamlarını yitiren 37 kişi, olayların 14. yıldönümünde anılacak.

11- 5. Dünya Odalar Kongresi...

- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu yıl TOBB'un evsahipliğinde gerçekleştirilecek 5. Dünya Odalar Kongresi'ne ilişkin İstanbul'da bilgilendirme toplantısı yapacak.

- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından da 4-6 Temmuz tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak kongre öncesinde "Fırsatlar Ülkesi Türkiye" konulu bir konferans düzenlenecek.

12- İstanbul Kültür ve Sanat Vakfınca düzenlenen 14. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, törenle başlıyor.

13- Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan 12'si tutuklu 18 sanığın yargılanmasına, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

14- Toplantı...Sempozyum...

- Sanko Holding ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen hidrojen yakıtlı otomobil projesi, Gaziantep Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıyla tanıtılacak.

- Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin, Yöneylem Araştırması Derneği'nin desteğiyle gerçekleştireceği Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği 27. Ulusal Kongresi, İzmir'de başlayacak.

- Ege Üniversitesi Coğrafya Bölümü tarafından yürütülen "Gediz Deltası-Spil Dağı Milli Parkı" başlıklı TÜBİTAK projesiyle ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Ülkü Bayındır'ın da katılımıyla basın toplantısı yapılacak.

- Dokuz Eylül Hukuk Araştırmaları, Bilim, Eğitim ve Kültür Derneği, İzmir Barosu, Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü ile İzmir İl Dernekler Müdürlüğü tarafından organize edilen İzmir 1. Dernekler ve Vakıflar Hukuku Sempozyumu bugün yapılacak.

15- 59 sektöre gözaltı...

- Maliye Bakanlığı inşaat, turizm, gıda ürünleri, havayolu taşımacılığı,gayrimenkul, eğitim ve eğlencenin de bulunduğu 59 değişik sektördeki KDV gelirlerini aylık olarak izlemeye aldı.

- Bu çalışmada belirlenen sektörlerdeki KDV tahakkuk ve tahsilatı, son 2 yılın rakamlarıyla kıyaslanıyor ve sapma gösteren sektörlere yönelik analiz çalışması yapılıyor.

16- 1. Karadeniz Spor Oyunları başlıyor.

- Oyunların açılış töreni , Başbakan Erdoğan'ın da katılımıyla Trabzon'da Hüseyin Avni Aker Stadı'nda gerçekleştirilecek.

- Trabzon, Rize ve Giresun'da yapılacak müsabakalar, 7 gün sürecek.

17- Futbol Federasyonu'nun Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediği "Yüzyılın Projesi" kapsamında yapılacak Beden Eğitimi İl Koordinatörlüğü Semineri, İstanbul'da Riva Tesisleri'nde başlıyor.

- Seminerin açılışını Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim yapacak.

18- Sezonun 3. "Grand Slam" mücadelesi olan 125. Wimbledon Tenis Turnuvası, İngiltere'nin başkenti Londra'da sürüyor.

- Turnuvaya bugün, tek erkekler ve tek bayanlarda 3. ve 4. tur maçlarıyla devam ediliyor.

19- Voleybolda 2 uluslararası sınav...

- Rusya'nın Ekaterinburg kentindeki 5. Uluslararası Boris Yeltsin Bayanlar Turnuvası'nda Türkiye, yarı finalde Romanya ile karşı karşıya geliyor.

- Tekirdağ'ın Şarköy ilçesindeki Balkan Genç Erkekler Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye, yarı finalde Bulgaristan ile karşılaşacak.

20- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, iç ve dış transfer faaliyetleri ile yeni sezonun hazırlıklarını sürdürüyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber