MHP: Üniversiteler tam kapasite ile çalışacak

Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS'yi kaldırma vaadinde bulunan MHP, öğrenim yaşamı boyunca başarılı olan her öğrencinin üniversiteye sınavsız girebilmesi için 2'li ya da 3'lü öğretim sistemine geçileceğini açıkladı. Üniversitelerin çoğunun tam kapasite ile çalışmadığını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Şefkatli, ?Bu nedenle tüm üniversitelerin saat 4'ten sonra, hatta yaz mevsiminde de açık tutulmasını sağlayacağız? dedi.

-Şefkatli, üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılamak için ise hem mesleğin cazip hale getirileceğini, hem de 5 yıllık süre içinde belirli üniversitelerin öğretim üyesi yetiştireceğini bildirdi.

ANKARA(ANKA)-?ÖSS'yi kaldırma ve başarılı her öğrenciye üniversiteye giriş? vaadinde bulunan MHP, üniversitelerin bu kapasiteyi kaldırabilmeleri için 3'lü öğretime geçileceğini, bu doğrultuda da öğretim üyesi sayısını artıracaklarını açıkladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Şefkatli ANKA'ya yaptığı açıklamada, MHP'nin ?ÖSS'yi kaldıracağız? vaadini ?hayal? olarak yorumlayan AKP'ye, ?Biz bu işin zorluklarını ve biranda yapılamayacağını bilmiyor muyuz? Tabi ki önce altyapıyı hazırlayacağız. Önce sınavsız geçişe bir hazırlık dönemi yaşanacak. Öğrencilere ilköğretimden itibaren etkin bir yönlendirme sistemi uygulanacak. Her öğrencinin bir dosyası olacak. Okul yaşamı boyunca yaptıkları, ilgi alanları, aldığı bütün notlar her şey bu dosyada kayıtlı olacak. Üniversiteye girişte de bu başarı notu etkili olacak? yanıtını verdi.

Bu sistemle öğrencilerin kabiliyetlerinin ortaya çıkarılacağını, kimi çocukların da meslek liselerine yönlendirileceklerini söyleyen Şefkatli, üniversiteye girişte tek kriterin üç saatlik bir sınav olmasının çok yanlış olduğunu ifade etti.

Şefkatli, üniversiteye girecek öğrenci sayısını karşılayabilmek için ise üniversitelerin 2'li ya da 3'lü öğretime geçeceğini belirterek, kimi üniversitelerde öğretimin sadece saat 16.00'ya kadar sürdüğünü anımsattı.

Şefkatli şöyle devam etti:

?Üniversitelerin tam kapasite çalışmasını hedefliyoruz. Bütün üniversiteler saat 4'ten sonra da, hatta yaz mevsiminde de eğitim verebilmeli. Tabi üniversitelerin bu kapasiteyi kaldırabilmeleri ve öğretim açığı sorununu çözebilmeleri için belirli üniversitelerin 5 yıllık süre içinde öğretim üyesi yetiştirmelerini sağlayacağız. Öğretim üyelerinin de koşullarını iyileştireceğiz, mesleği cazip hale getireceğiz. 2.5 milyon insanın kaderini üç saatlik bir sınava bağlamak doğru değildir. Mutlaka daha gerçekçi kriterlere dayalı bir üniversiteye geçiş sistemi sağlanmalı. Biz beyannamede neler yazdığımızın farkındayız. Türkiye'deki 100 öğrenciden 18'i üniversiteye giriyor ve bunlardan sadece 5'i iş bulabiliyor. Öğrencinin üniversiteyi girmesinin yanı sıra önemli olan iş imkanı da sağlayabilmek. Çünkü şuanda pek çok kişi üniversite hayatı boyunca harcadığı parayla mukayese edilemeyecek ücretlerle iş arıyor, ama bulamıyor. Türkiye'nin neye ihtiyacı olduğu çok iyi tespit edilmelidir. Bazı alanlardaki açık süratle kapatılmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber