Başkent'in susuz kalması Karayalçın'ı kızdırdı

Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SHP Genel Başkanı ve eski Anakent Belediye Başkanı Murat Karayalçın, yaklaşan su kesintilerinin beceriksiz belediye yönetiminden kaynaklandığını söyledi.

Karayalçın, "Böyle bir yönetim olamaz. Su yatırımlarını yapma, 'metroyu Ulaştırma Bakanlığı yapsın' de, gaz hizmetlerini özelleştir, sonra da Belediye yönetiminden söz et. Rahmetli İsmet Paşa sık kullanırdı, ben de söyleyeyim: Hadi canım sen de.?

Başkent'in yerel medyasının etkili ismi Çayyolum gazetesinin, yaşanan su sıkıntısı ile metro ve doğalgaz yatırımlarına ilişkin sorularını yanıtlayan Karayalçın, şunları söyledi:

?Bizim DSİ'nin hazırladığı Su Ana Planımız vardı. Nüfus ne kadar artacak, ne kadar suya ihtiyacımız olacak, bunu nerelerden sağlayacağız ve su ne kadarlık bir alanda dağıtılacak, bunlar hep planlanmıştı. Bolu Gerede sistemi çerçevesinde yapılacak olan Işıklı Barajı ve orada depolanacak suyu Çamlıdere Barajına akıtacak derivasyon tünelleri 2003 yılında bitirilecekken, yapılmamıştır. Gerede'den son derece temiz ve maliyeti son derece düşük su elde edilebilirdi."

Karayalçın, sorunun ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, "Melih Bey, DSİ'nin planlamasını bir kenara atmıştır. Oysa biz, Belediye olarak Su Ana Planında yapımı öngörülen barajların zamanında tamamlanması için o tarihte DSİ'ye 60 trilyon TL ödedik. Bugünkü yönetim de aynı yolu izleyebilirdi. Bir başka barajı yapmanın anlamı yoktur. Ankara için DSİ'nin öngördüğü nüfus beklenenin altında kaldığı için 2007'ye kadar su sorunu bir biçimde idare edilmiştir. Ancak sorun artık çok ciddidir" dedi.

Karayalçın şöyle konuştu:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber