Tüzmen: Yargı silah gibi kullanılıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Danıştay tarafından iptal edilen Tarsus-Kazanlı Sahil Projesi'ni de kastederek, yargının silah gibi kullanıldığını söyledi.

Armada Center'de mimar ve mühendislerle tarafından düzenlenen toplantıya katılan Bakan Tüzmen, Mersin için yapmak istedikleri projelerin yargı engeli ile karşılaştığını kaydetti.

Tüzmen, "Görüyorsunuz ki bugün yargı, artık silah gibi kullanılıyor. Herkes yargıya giderek, burayı kilitleme vasıtası gibi kullanıyor. Halbuki Türkiye'nin kilitlenmemesi, aksine koşması lazım. Ben bu şehri ayağa kaldırmaya çalışıyorum ancak, 3-5 arkadaş bir araya gelmiş, bir dilekçe vermiş ve iş durmuş, bunları aşmalıyız." dedi

Mersin'e prestij kazandıracak projelerini hayata geçirirken tüm sektörlerin ve kuruluşların görüşlerini almak istediğini ifade eden Tüzmen, "Kafamda değişik projeler var, bunları yaparken hızlı olmalıyız, aksi taktirde aramızdan birisi çıkıp, (Bu iş olmaz) der ve projeyi orada frenler" şeklinde konuştu.

İktidarları döneminde bakanlık sayısının 38'den 23'e düşürdüklerini belirten Tüzmen, "Sizlerden oylarınızı istiyorum. Çünkü bizden önceki hükümetlerin icraatlarını gördünüz. Zaten onlarla şifa bulsaydınız, bizi seçmezdiniz. Biz iktidar olduğumuz günden beri alnımız açık gezebiliyoruz. İktidarda olanlar yıpratılır, iktidar olan yıpranır. Yani bizimle ne kadar uğraşıldığını sizler biliyorsunuz. Ancak, doğru olan yıkılmaz. Gördünüz benimle ilgili bile çok şey yazılıp çizildi, ancak sonucunda bir şey çıkmadı. Yabancı sermaye yılda 1 milyar dolar gelmezken, bu rakam geçen sene 20 milyar dolar civarına ulaştı, bu yıl ise 30 milyar dolara yaklaşacağını tahmin ediyoruz. Yani güvenilmese niye herkes buraya gelsin? Güven olmasa, insanlar yurt dışında çalışıp, emekli olduktan sonra Türkiye'ye gelip neden ev aramaya çalışsın? Artık insanlar Türkiye'ye yerleşmek istiyor. Çünkü, buradaki güveni hissediyorlar. Ben de bu güveni daha da artırmak için oylarınızı istiyorum. Hatalarımız ve eleştirilecek yönlerimiz elbette var ama doğru yanlarımız da var. O yüzden bizi yönlendirin ve daha iyi ve istediğiniz parti haline getirin."diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber