DP'den AKP'ye "devlet malı" eleştirisi

Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan, yasak olmasına karşın kamu kaynaklarının seçim çalışmalarında kullanılmasını eleştirdi.

Erhan, "Milletin parasına sahip çıkması gerekirken hiç çekinmeden bu parayı oy avcılığı için kullanan AKP hükümeti, 22 Temmuz'da bunun hesabını sandıkta verecektir" dedi.

DP Genel Başkan Yardımcısı Erhan yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye'de kamu kaynaklarının ve imkanlarının, yasak olmasına rağmen seçim propaganda malzemesi ve aracı haline getirildiğini derin üzüntüyle izliyoruz" dedi. AKP'nin kamu kaynaklarını "oy avcılığı" için kullandığını savunan Erhan şunları belirtti:

"Meydanları dolduramayan AKP, Toplu Konut İdaresi'nin açılışlarını meydan doldurma aracı olarak pervasızca kullanmaktadır. Milletin huzur ve asayişini temin eden polisimiz, yine milletin parasıyla alınmış helikopter Başbakan ve yardımcısının gezilerine tahsis edilmiştir. Belediye çalışanları imza karşılığı meydanlara gitmeye zorlanmaktadır."

Erhan, DP iktidarında milletin parasının sadece milletin ihtiyaçları için harcanacağını ve siyaseti istismardan kurtaracaklarını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber