AKP'li milletvekilinden Bitlis'e okul ve yurt

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Temmuz 2007 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BİTLİSLİ işadamı ve AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, geçen yıl verdiği lise ve yurt sözünü yerine getirdi. Kiler ailesi tarafından yaptırılacak lise ve yurdun temeli Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Milletvekili Vahit Kiler, babası Hikmet Kiler tarafından atıldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kiler ailesinin Bitlis'e olan vefa borçlarını ödediklerinden dolayı teşekkür ederek, ?Özel sektörün olmadığı yerde devlet, devletin olmadığı yerde de özel sektör destek vermelidir'' dedi.

Bitlis'in Beşminare Mahallesi'ne inşa edilecek olan 16 derslikli 480 öğrenci kapasiteli Fen Lisesi ile 300 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun temel atma törenine, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen, Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, babası Hikmet Kiler, kardeşi Kiler Holding Yönetim kurulu Başkanı Nahit Kiler ve vatandaşlar katıldı. 3 milyon YTL'ye mal olacak lise ve yurdun tem atma töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kiler ailesinin, kentlerine olan vefa borçlarını ödediklerini söyledi. Bakan Çelik şöyle konuştu:

?Özel sektörün olmadığı yerde devlet, devletin olmadığı yerde özel sektör destek vermelidir. Bir düşünür der ki, ?Ben adamlığı olmayan zengindense, zenginliği olmayan adamı tercih ederim.' Şükürler olsun ki, bizim hem zenginliği olan adamlarımız var. Hem de adamlığı olan zenginlerimiz var. Biz onlarla gurur duyuyoruz. Üniversite Bitlislilerin asırlardır süren hayali idi. Başta Ahmet Eren olmak üzere hükümetimizin de aldığı kararla Bitlislilerin hayalini gerçekleştiriyoruz. Huzurlarınızda Ahmet Eren'e de teşekkür ediyorum. Türkiye'de örneği olmayan bir davranış sergileyerek üniversitenin kampus binalarını inşa ediyor. Bu yıl ki yatırım programı ile birlikte Bitlis'te 18 adet orta öğretim yurdumuz olacak. Bu rakam Türkiye standartlarının üstündedir. Bunun 9 tanesi AKP iktidarında yapılmıştır. Biz hükümet olarak sadece Bitlisli hayırseverlerin kapısını çalmadık. Bir çok işadamına böyle bir davet çıkardık. Bugün her yerde yatırımlar devam etmektedir.'' Kiler Holding Yönetim kurulu Başkanı Nahit Kiler ise Bitlisli işadamları olarak doğup büyüdükleri kenti unutmadıklarını, bundan sonra da unutmayacaklarını söyledi. Kiler, ?Burada yapacağımız yatırımlarla Bitlis'i eski günlerine yeniden kavuşturacağız ve kentimizi ilim ve irfan yuvası haline getireceğiz'' dedi. Konuşmaların ardından Bakan Çelik, AKP Bitlis Milletvekilleri Zeki Ergezen, Vahit Kiler ve Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş tarafından butona basılarak temelin ilk harcı döküldü. Bitlis Belediyesini de ziyaret eden Bakan Çelik, daha sonra Tatvan ilçesine hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber