Baykal: AKP tekrar iktidar olursa Türkiye çok karışır

Haber Giriş : 04 Temmuz 2007 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, terörle mücadelenin önünde en büyük engelin Başbakan Erdoğan olduğu savını yineledi ve ekledi: ?Önümüzdeki dört yılı da böyle bir anlayışa devredersek Türkiye çok karışır. Bu seçimv varlık yokluk seçimi? dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sivas mitinginde terörle mücadelede en büyük engelin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu savını yinelerken, eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın söylediğine benzer ifadeyle ?Önümüzdeki dört yılı da böyle bir anlayışa devredersek Türkiye çok karışır? dedi. Baykal, Başbakan Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini nedeniyle ?mağduru oynadığını? belirterek tepki gösterdi. Dokunulmazlıkların kaldırılmamasına tepki gösteren Baykal, CHP iktidarında ilk iş olarak dokunulmazlıkları kaldıracaklarını anlattı.

CHP lideri Baykal, partisinin Sivas mitinginde konuştu. Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Baykal, ?İktidar terör konusunu kavramamıştır. Ta başından beri büyük yanlışlar yapmıştır. Terör konusunda bunların kafası karışık. Terör tehdidini algılamış değiller. Sürükleniyorlar? dedi.

ERDOĞAN'I YUHALATMADI

CHP lideri Baykal, Başbakan Erdoğan'ın, Öcalan'a ?sayın?, şehitlerde ?kelle? ve askerlik için ?yan gelip yatma yeri değildir? sözlerini hatırlattığı sırada vatandaşlar, Erdoğan'ı yuhaladı. Baykal yuhalama yok diyerek Başbakan Erdoğan ve Abdullah Gül'ün de seçim meydanlarında yaptığı gibi kalabalığı susturmayı tercih etti.

Türkiye'deki terörün kaynağının Kuzey Irak olduğunu ifade eden Baykal, ?Dışardan beslenmeyen bir terörü içerde başarıya ulaştırmak mümkün değildir. Terörün kökü Irak'ta şehitler Türkiye'de. Teröristler girip çıkıyor. Bunu önlemek lazım. Bu suç uluslararası suç. Ama bizim hükümetin sesi çıkmıyor. Bu seçimin en önemli konularından birisi bu. Terör politikasında yeni bir anlayış ortaya koyacağız. Teröre teslim olanlara oy vermeyin? diye konuştu.

ÖTV KALKACAK

Çiftçinin çok zor durumda olduğunu ifade eden Baykal, CHP iktidarında mazottan ÖTV almayacaklarını yineledi. Baykal ?Kuru laf söylemiyorum. Çok somut bir iddia ortaya koyuyorum. Önümüzdeki CHP iktidarında çiftçiler mazotu ÖTV'siz olarak kullanacak? dedi.

Sivas'ın sorunlarından da bahseden Baykal, vatandaşlardan Sivas'a sahip çıkmalarını istedi. Baykal, ?Sivas bir medeniyet merkezi. 72 millet birdir diyenler Sivas'ın özüdür, köküdür. Geçmişte yaşadığımız olaylardan büyük üzüntü duyuyoruz. Hepimiz el ele vereceğiz, kardeşçe huzur içinde yaşayacağız. Türkiye'yi hep birlikte kucaklayacağız? dedi.

KLAVUZ TEPKİSİ

Baykal, Başbakan Erdoğan'ın CHP'ye yönelik "klavuz" eleştirisine de şöyle yanıt verdi: ?CHP için kılavuz lafı etmiş. 360 milletvekili ile Cumhurbaşkanı seçemeyenin bir kılavuza ihtiyacı vardır. Türkiye'deki ve Kuzey Irak'taki terörist sayısını şaşıran başbakanın kılavuza ihtiyacı vardır. Onun bir kılavuzu var. Cüneyt Zapsu'su var. Onun kılavuzu o. Başbakan Türkiye'yi pazarlıyor, Cüneyt Zapsu da Başbakanı pazarlıyor. Gerçekten kılavuza ihtiyacı var. Irak konusundaki kılavuzu Barzani. Başbakan haddini bilsin otursun oturduğu yerde. Türkiye onun hükmünü vermiştir. Bu en yakın zamanda sandıkta da ortaya çıkacaktır.?

CUMHURBAŞKANINI SEÇEMEDİLER

Baykal konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değindi. Başbakan Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanını seçememiş bir başbakan olarak tarihe geçtiğini ifade eden Baykal, AKP mitinglerinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yuhalanmasını da kınadı.

Cumhurbaşkanı olarak bir AKP'linin de seçilebileceğini söylediklerini hatırlatan Baykal, buna rağmen Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı konusunda kendilerine danışmamasını eleştirdi. Baykal, ?Devletin başında Hikmetyar'ın önünde diz çökmüş biri olur mu? Yasin El Kadı'ya kefilim diyen biri olur mu? Yasin El Kadı'ya değil, esnafına, çiftçisine, işsizine kadınına gencine kefil olacak? dedi.

DOKUNULMAZLIKLAR KALKACAK

Baykal, CHP iktidarında dokunulmazlıkları kaldıracaklarını yineledi. ?CHP önümüzdeki dönemde iktidara gelirse ilk yapacağımız iş 200 kadar dosyanın tümüne marş marş mahkemeye diyeceğiz. Aklan da gel diyeceğiz? diye konuşan Baykal, vatandaşların oylarını doğru kullanmaları durumunda, dokunulmazlıkların sandıkta kaldıracağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber