TÜBİTAK'tan üniversite öğrencilerine 400 YTL karşılıksız burs

Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 09:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TÜBİTAK Bilim Kurulu, 2007 ÖSS sonuçlarına göre başarılı olan üniversite öğrencilerine mecburi hizmet ve geri ödeme gibi yükümlülükler olmadan aylık 400 YTL burs vereceğini bildirdi.

TÜBİTAK'ın açıklamasında 2007 ÖSS sonucunda ?Sayısal Ağırlıklı Puan Türünde? ilk 7 bin 500 içine giren ve biyoloji, fizik veya kimya bölümlerinden birini, ilk 5 bin içine giren ve matematik, moleküler biyoloji ve genetik bölümlerinden birini kazanarak kayıt yaptıran T.C. vatandaşı öğrencilerin burs almaya hak kazanacağı belirtildi.

?Sözel Ağırlıklı Puan Türünde? ilk 5 bin içine giren ve Tarih bölümüne kayıt yaptıran öğrenciler, ?Eşit Ağırlıklı Puan Türünde? ise ilk 5 bin içine giren ve felsefe, sosyoloji bölümlerine kayıt yaptıran, ilk 2 bin 500 içine giren ve psikoloji bölümüne kayıt yaptıran T.C. vatandaşı öğrencilerin burs alabileceği söylendi.

2007 ÖSS sonucunda bursiyer olmaya hak kazananların ÖSYM'den sağlanan adreslerine 2007 Eylül ayında bursiyer olabilmeleri için gerekli bilgi ve belgeler gönderilecek. Bu bilgiler doğrultusunda öğrencilerin gönderilen belgelerde belirtilecek süre içinde başvurması bekleniyor. Diğer öğrencilerin ise kazandıkları bölümlere kayıt yaptırdıkları tarihten itibaren 30 gün içinde TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'na yazılı olarak başvurmaları gerekiyor.

Mecburi hizmet ve geri ödeme zorunluluğu olmayan burs programı, üniversite öğrencilerini bilimsel çalışmalara özendirmeyi, yaratıcı ve araştırmacı yönlerini ortaya çıkarmayı, geliştirmeyi ve öğrencileri bilim insanı olarak yetiştirmeye destek olmayı hedefliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber