İzmir Büyükşehir'de bürokrat kendi kızına burs çıkartmış

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından "Ahmet Piriştina" adına verilen eğitim bursunda "yolsuzluk" yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, hatalı bilgilerle kızına burs bağlanmasını sağladığı belirlenen Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından A.E. ile ilgili evrakın savcılığa gönderildiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bursla ilgili bilgisayar verileri ve dosyaları üzerindeki incelemeleri sırasında, belediye bürokratı A.E'nin, bilgisayar kayıtlarına yanlış bilgiler girerek, muhtaç gibi gösterip, hak etmediği halde kızına burs bağlanmasını sağladığı bilgisine ulaştı.

Yetkililer, A.E. ile ilgili elde ettikleri belgeleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Bilgisayar kayıtlarından halen 2007 yılında burs kazanan kişilerin kayıtları ve dosyalarının incelendiği, A.E. gibi bazı belediye çalışanlarının da "yanlış bilgiler girerek" haksız yere çocuklarına ve yakınlarına burs sağladıkları yönündeki verilere ulaşıldığı, bu kişilerin evrakı üzerindeki incelemelerin devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan, bugüne kadar incelenen kayıtlarda, 400'e yakın öğrencinin evrakıyla "muhtaçlığına göre otomatik puan vererek burs almalarını sağlayan" bilgisayar kayıtlarının birbirlerini tutmadığı öne sürüldü.

Polisin, bilgileri değerlendirdiği ve öğrencilere ulaşmaya çalıştığı belirtildi.

OLAY

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından "Ahmet Piriştina" adına verilen eğitim bursunda "yolsuzluk" yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Büyükşehir Belediyesinin burs bürosunda çalışan L.E. ve Y.T, bağlantıları sağladıkları ileri sürülen İ.Ş. ve A.S, öğrenci temini yaptıkları iddia edilen G.A, O.C. ve İ.H, burs bürosunda staj gören öğrenciler U.İ. ve R.Ç. gözaltına alınmıştı.

Sorgularının ardından İzmir Adliyesine sevk edilen 9 zanlıdan belediye görevlisi Y.T, bağlantıları sağladığı iddia edilen İ.Ş. ve öğrenci temini yaptığı iddia edilen Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü öğrencisi O.C. tutuklanmış, diğer 6 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber