Uzan: Başbakan, Genç Parti'yi içine sindiremiyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GENÇ Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, Adana'daki seçim gezisinde kente girişlerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla engellendiğini öne sürüp, ?Başbakan, Genç Parti'yi içine sindiremiyor'' dedi. Adana Havalimanı'nda VIP'ten de çıkışına izin verilmeyen Uzan'ın iddialarına karşılık, yetkililer ?Daha önce konvoy yapacaklarını bildirmemişlerdi. Güzergah tedbirleri alınmadığı için konvoyun kente girişine izin verilmedi'' dedi. Uzan'ın VIP'ten çıkışına izin verilmemesi nedeniyle bazı partililer görevlilerle ve polisle tartıştı. İlan edilmesine rağmen İbrahim Tatlıses'in geziye katılmaması ise türkücünün hayranlarını hayal kırıklığına uğradı.

Özel bir uçakla Adana Havalimanı'na gelen Cem Uzan'ın VIP'ten çıkacağı düşüncesiyle partililer burada bekledi. Ancak, Uzan'ın, Meclis'te grubu bulunan bir partinin genel başkanı, milletvekili veya benzer statüde bulunmaması gerekçesiyle VIP'ten çıkmasına izin verilmedi.

GP lideri Uzan, havalimanından sonra partisinin seçim otobüsü ile Adana'ya girip şehir turu atmak istedi. Ancak, bu isteği de güvenlik gerekçesiyle engellenip, GP konvoyunun kent merkezine girişine izin verilmedi. Yaklaşık 100 araçlık konvoy ile Ceyhan İlçesi'ne geçen Uzan, yolda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Uzan, VIP'ten çıkışına izin verilmemesi hakkında, ?Türkiye'de her seçim böyle oluyor. Başbakan talimat verdi, TMSF gazeteleri de yalan yazmaya devam ediyor'' açıklamasını yaptı. İsviçre'deki bankalardaki hesaplarına el konulması konusunda dava açtıklarını bildiren Uzan, ?Gereken cevapları yargı önünde verecekler. GP'nin büyümesini 4.5 yıl önce de içine sindiremiyordu Tayyip Erdoğan, bugün de sindiremiyor. Ama merak etmesin, 22 Temmuz'da milletimiz son noktayı koyacak ve gereken cevabı verecek'' diye konuştu. Uzan, 2002'deki seçimlerde AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın GP'ye daha fazla yüklendiği hatırlatılıp, ?Bu seçimde GP tarafından MHP oylarının bölünmesini mi bekliyor?'' sorusuna da şu yanıtı verdi:

?Görünen bazı gerçekler var. Yüzde 35'miş, yüzde 40'mış. Yok öyle şey. Yüzde 30'u bulamayacaklar. 4.5 senenin sonuna artık 16 gün kaldı. Elime ulaşan kamuoyu araştırmalarına göre burun farkıyla ikinci parti çıkma ihtimalimiz olduğunu görüyorum. Şu anki anketlerde AKP bizim önümüzde görülüyor. Ancak, ciddi bir kararsız oyu da var.'' Uzan, iktidara gelmeleri durumunda el konulan şirketleri ÇEAŞ ve Kepez ile ilgili yargının kararlarına saygı duyduğunu belirtip, konuşmaktan kaçındı.

TATLISES HÜSRANI

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde İbrahim Tatlıses'i görme amacında olanlar çoğunlukta yer aldı. GP tarafından Uzan'ın gelişi öncesi, Tatlıses'in de onunla birlikte geleceği anonslarının yapılması nedeniyle, ünlü türkücüyü görmeyi ümit edenler Uzan'ın geçtiği güzergahlara akın etti. Duyuruya inanan, ancak Tatlıses'i göremeyince hüsrana uğrayan vatandaşlar, bu duruma tepki gösterdi. Ceyhan'da adliye civarında yaklaşık 4 bin kişiye hitap eden Uzan, AKP'ye yüklenip, yine mazota indirim sözü verdi. Uzan, daha sonra Mersin'in Tarsus İlçesi'ne geçmek üzere ilçeden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber