Balıbey, arı gibi çalışıyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 08:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL - Ömer Balıbey, esnafı gezerken, 'Ben Milli Eğitim Müdürü' diye kendini tanıtıyor. Güler yüzlü seçmen saygıyla ayağa kalkarken Balıbey, ekliyor, "Demokrat Parti (DP) 2. Bölge milletvekili adayı..."

Balıbey, Fatih'teki bürosundan sabah saat 07.00'de çıkıyor ve 'arkadaşının' kendisine tahsis ettiği jiple seçim bölgesini geziyor. Bu kez randevu, Seyrantepe 700. Yıl Parkı'nda saat 07.00'ye verilmiş. Kâğıthaneli muhtarlar ve sivil toplum örgütleriyle buluşulacak. Fakat, randevuya kimse uymuyor. Balıbey 07.15'te, muhtarlar 07.30'dan, diğer milletvekili adayları ise 08.00'den sonra geliyor. Muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve DP'liler Balıbey'in oturduğu sandalyeye göre hilal oluşturuyor. Balıbey, "Ben 10 günlük siyasetçiyim" diyerek tehlikeyi savıyor.

Sohbet sürerken söz Şişli Belediye Başkanı 'Mustafa Sarıgül'e giliyor. Saray Mahallesi Muhtarı Osman Öztürk, Sarıgül için, "O, bir acayip adam" diyor, "Sağ olsun, bizim mahallenin okulunun sıvasını yaptırdı."

Balıbey, eski DP İl Başkanı ve aynı bölgede 1. sıra milletvekili adayı Celal Adan'ın keskin siyasetçi üslubunun yanında sınıf öğretmeni kadar naif kalıyor. Zaten Balıbey, stratejisini böyle kurmuş. Kendisini "Efendim, ben Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey" diye tanıtıyor. "Oo, hocamızı tanımaz mıyız" diye yaklaşan seçmene cümlenin devamını getiriyor: "DP milletvekili adayınız. Oyunuzu bekliyorum."

Balıbey bu taktiğini, saat 11.00'de vardığı Rumeli Kavağı'nda da sürdürüyor. Rumeli Kavağı'ndaki iki saatlik turundan sonra Sarıyer'e geçiyor. Bu sırada telefonu susmak bilmiyor. Balıbey'in üç kızı; Ayşe; Neşe ve Şeyma Beşiktaş'ta broşür dağıtıyor. Balıbey, '30 bin YTL' ile çalışma yürütüyor. Biri Fatih, diğeri Şişli'de iki büro kurmuş. Dört seçim aracı var. 50 bin broşür bastırılmış. Balıbey, saat 17.00'de bir öğrenci yurduna uğruyor, sonra da Cumhuriyet Mahallesi'ni uğruyor. Akşam 23.00'te bir TV programına bekleniyor. Balıbey, "Her gün böyle vallahi" diyor, "Yarın da..."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber