Maliye Bakanlığı, "Reçete Kontrolu" ile ilgili genelge yayımladı

Haber Giriş : 13 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

memurlar.net özel haber

SAYI :B.07.0.BMK.0.18.100
KONU: Reçete Kontrolu

04.07.2004 tarih ve 25512 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan (10) sıra numaralı 2004 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı ile (4) sıra numaralı 2004 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatının ?13. Eczanelerle Yapılacak Anlaşma? başlıklı bölümünde yer alan 13.11 inci maddesi ile Talimat eki (Ek-3) protokolün ?VI. Anlaşma? başlıklı bölümünde yer alan 5, 6 ve 7 nci maddeleri yürürlükten kaldırılmak suretiyle Maliye Bakanlığı ile Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti arasında imzalanan protokol gereğince, kamu personelinin reçetelerinin Türk Eczacıları Birliğince kurulan Reçete Kontrol Ünitelerince bilgisayar ortamında kontrol edilmesi uygulamasına son verilmiş bulunmaktadır.

Buna göre reçete bedellerinin ödenmesinde Türk Eczacılar Birliği Reçete Kontrol Merkezi onayı aranmayacağından halen reçete kontrol merkezinde bekletilen reçeteler en kısa zamanda ilgili eczanelere iade edilecektir.

Kurumların ilgili tahakkuk birimleri ile saymanlıklarınca Bütçe Uygulama Talimatları ve diğer mevzuat hükümleri ile tespit edilen usul ve esaslar çerçevesinde reçeteler kontrol edilerek bedellerinin ödenmesine devam edilecektir.

Öte yandan kamu personeli ile bakmakla yükümlü olduğu kişilere ait reçetelerin elektronik ortamda kontrol edilmesi hususunda T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ile işbirliği yapılacaktır. Bu çerçevede kurumların ilgili tahakkuk birimleri kurumlarında çalışan personel ile bunların bakmakla yükümlü oldukları kişilere ilişkin kimlik bilgilerini ekli formata ve açıklamalara uygun şekilde elektronik ortamda anılan Genel Müdürlüğün Bilgi İşlem Daire Başkanlığının aşağıda belirtilen adresine en kısa zamanda ileteceklerdir.

Bilgilerini ve gereğinin buna göre yapılmasını arz ve rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber