Bakan Tüzmen, sözlerini dinlemeyen memurları azarladı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Gümrük Baş Müdürlüğü ziyareti sırasında memurların mesailerini alamadıkları yönündeki şikayetlerini dinleyen Tüzmen, konu ile ilgili açıklama yaparken, memurların kendisini dinlememesi üzerine sinirlerine hakim olamadı. Tüzmen memurları azarlayarak, susturmak zorunda kaldı.

Mersin'de seçim çalışmalarını sürdüren Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Gümrük Baş Müdürlüğü ziyareti sırasında mesailerini alamayan memurların şikayetleri dinlenlerken kendisini dinlemeyen memurları azarlayarak susturdu.

Memurların özveriyle çalıştığını ve 4,5 senede elde edilen ihracat ve dış ticaret başarılarısının arkasında isimsiz gümrük çalışanlarının olduğunu belirten Tüzmen, "Geçen yıl 800 kişi aldık. Bu yıl 500 kişi daha alacağız. Maaş ve mesailerinizi hallettik." dediği sırada memurlar tepki gösterince, Bakan Tüzmen sinirlerine hakim olamayarak yüksek sesle,"Bir dakika bekle ya bekle ya" diyerek memurları susturdu.

"MESAİLER HAFTA SONUNDA ÖDENECEK"

Bir an yaşanan sessizliğin ardından Tüzmen konuşmasına devam etti. Mesai ödemeleri ile ilgili kanun düzenlemesi yapılırken kendisine taşranın da görüşlerinin alındığı şeklinde bilgi verildiğini ifade eden Tüzmen,"Herkesin görüşü alındı dediler imzalandı yasa çıktı. O zamana kadar kimseden ses yok. Haberimiz yok diyorsunuz. Benim işim sadece gümrük değil. Dış ticarette benden soruluyor. Sizinle beraber gümrüklerde yakalamaları 5 kat arttırdık. Eroin yakalamalarında rekorlar kırdık. Bu kadar güzel giderken bu golü niye yedik. Bu golü yememizin sebebi şu. Merkezde yapılan çalışmada sizin katkınız yok. Arkadaşlar hazırladı getirdi. Bizde tamam dedik. Maliyede onu kendi göre yorumlamış. Halen fazla mesailer ödenememiş. Bunun farkındayım. Bu haftanın sonunda ödenecek. Ama fazla mesailer eskisi gibi olmayacak. Reel olarak bir düşüş yaşanıyor." dedi.

Tüzmen, gümrük çalışanlarının mesailerini tam olarak alması için yeni bir kanun hazırlanması gerektiğini belirterek, yeni yasama döneminde ilk işlerinden birinin bu yasayı çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber