'Vatansever Çete'ye 3 tutuklama daha

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği (VKGB) mensuplarına yönelik gerçekleştirilen ''Girdap Operasyonu'' kapsamında adliyeye sevk edilen 3 kişi, ''gasp ve yağma'' suçlarından tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde Ankara Adalet Sarayı'na getirilen Fatih K, Veli B. ve Ferhat Ş. adlı kişiler, Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildi.

Daha sonra soruşturmayı yürüten terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan tarafından ifadesi alınan bu kişiler, ''suç örgütüne üye olmak, gasp, yağma, ihaleye fesat karıştırma, zimmet, dolandırıcılık, tarihi eser kaçakçılığı'' suçlarından tutuklanmaları istemiyle Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'ne sevk etti.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği, zanlılar Fatih K, Veli B. ve Ferhat Ş'nin, üzerlerine atılı ''gasp ve yağma'' suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Operasyon kapsamında daha önce de VKGB Derneği Genel Başkanı Taner Ünal ile dernek yöneticileri Ahmet C, Vehbi Ş, Salih Zeki B, Yasin A, Levent B, Mesut S, Halit B, Savaş K, İlhami D, Mehmet Doğan B. ve Hüseyin T. tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber