Veysel Tiryaki: Yenimahalle Belediyesini Fethi Yaşar yönetmiyor

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, aday olduğu Yenimahalle ilçesine yönelik açıklamalarda bulundu. Ankara'nın en düşük bütçeli ve en fakir ilçesi olmasına rağmen Türkiye projeleri yaptıklarına dikkat çeken Tiryaki, "Yenimahalle belediyesi tesadüfen yönetilen bir belediyedir. Bilimle yönetilmiyor." dedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Mart 2019 11:55, Son Güncelleme : 06 Mart 2019 13:14
Veysel Tiryaki: Yenimahalle Belediyesini Fethi Yaşar yönetmiyor

Advertorial Haber

Cumhur İttifakı'nın adayı Veysel Tiryaki Halk TV'den sonra Beyaz TV'de konuştu. Tiryaki, hem Altındağ Belediyesinde neler yaptıklarını anlattı hem de Yenimahalle ilçesine yönelik bazı açıklamalarda bulundu.

İşte Veysel Tiryaki'nin açıklamaları:

BiZ GÖREVE GELDİĞİMİZDE ALTINDAĞ'IN TAMAMI GECEKONDULARLA KAPLIYDI

Altındağ tamamı gecekondularla kaplı, yeşil alanı olmayan, inşaat yapılmayan bir alan iken bugün kişi başına 15 m2'yle en önemli yeşil alanlardan birine sahip bir kenttir. Bugün bir çok firma ilçemiz inşaat yapmaya geliyor.

ALTINDAĞ GÖÇ ALAN BİR İLÇE HALİNE GELDİ

20 yıldır göç veren Altındağ ilçesi son beş yıldır göç almaya başladı. Altındağ'ın her mahallesinde, Yenimahalle'nin hiç bir mahallesinde olmayan devasa parklar yapıldı. En küçük park 20 dönümden daha büyüktür. Yenimahalle'de parklar 1 -2 dönümdür.

BELEDİYENİN GÖREVİ OLMAMASINA RAĞMEN OKULLAR YAPTIK

Ankara'nın tarihi dokusu ortaya çıkarılmıştır. Belediye tarafından her mahalleye okullar, anaokulları yapılmıştır. Bunlar belediyenin görevi değil. Her mahalleye sağlık tesisi yaptık.

60 ADET KÜLTÜR MERKEZİ YAPTIK, VİLAYETLERİN YARISINDA YOKTUR

60'tan fazla kültür merkezi yaptık. Sinema salonları, tiyatro salonları yapılmıştır. Bunlar atıl değildir. Her bir Kültür merkezini 30-40 bin kişi kullanıyor yılda. Bunlardan bir iki tane yapmadık, 60 kültür merkezi yaptık. Kadınlar için ayrı, gençler için ayrı, çocuklar için ayrı. Türkiye'nin vilayetlerin yüzde 50'sinde bunlar ok ve Türkiye'nin en büyük problemi.

ZENGİNLİK LÜKS ARACA BİNMEK DEĞİLDİR,
ZENGİNLİK KÜLTÜR ZENGİNLİĞİYLE OLUR

Biz zenginleşmeyi, bindiğimiz arabanın modelini değiştirmekte gören insanlarız. Ama bu yanlıştır. Biz çocuklarımızı kültürle büyütmek durumundayız.

YENİMAHAHALLE BELEDİYESİ BORÇLA YÖNETİLİYOR, 20 MİLYON TL SADECE ŞUBAT'TA KREDİ ÇEKMİŞTİR

Altındağ belediyesi tesadüfen yönetilen bir belediye değildir. Bir kuruş borcu yoktur. Yenimahalle belediyesi Şubat ayında 20 milyon TL'lik borç almıştır. Niçin çektiler açıklasınlar bu krediyi. Bakın bunu sadece Şubat ayı için söylüyorum.

BİZ BİR M2 YER SATMADIK, YENİMAHALLE BELEDİYESİ YER SATARAK HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYOR

Biz bir kuruş borç yapmadık ve benden önce devraldığım yerlerden bir metrekare yer satmamış belediye başkanıyım. Belediyelerin yer satması demek, gelecek nesillerin hakkının satılması demek. Belediyeler bilimle ve akılla yönetilmelidir. İyi niyetle yönetilmez. Belediyeler ahbap çavuş ilişkileriyle, bu bizim partiden, bizm köyden, bizim hemşehri, diye yönetilmez. Bu oluşturulursa şuanki şehirlerin durumu ortaya çıkar.

Yenimahalle'nin neye ihtiyacı var? Yenimahallenin insanları ötekileştirmeyen, insan ayrımı yapmayan, mezhep ayrımı yapmayan, parti ayrımı yapmayan bir yönetime ihtiyacı var. Bizim en büyük sorunumuz budur, bu yapılmamalıdır. Eğer kişi vata nhaini değilse herkesle biraraya gelinebilmelidir.

FETHİ YAŞAR BİZE SALON VERMEDİ

Bakın buradan söyleyeyim. Biz, Cumhuriyet Halk Partililer, liderleri, ne zaman bizden salon istediyse verdik. Ama başkan beye, kendi projelerimizi tanıtmak için Nazım Kültür Merkezinin verilmesi ricasında bulunduk. Bir defa lazım oldu. 1 ay boyunca verecez verecez deyip bizi oyaladılar, sonra da vermediler. Çok yakışıksız bir durum. Zaten bir adet salonları var. Bu kültür merkezini de inşaa eden şuanki başkan değildir, eski Ak Partili belediye başkanıdır.

İLÇEYİ FETHİ YAŞAR YÖNETMİYOR

Akıl tutulması var bu ilçede, kent yönetilmiyor. Kimin yönettiği belli değil. Başkanın bile yönetmediği bir belediyeden söz ediyorum. Ben hiçbir zaman yalan söylemem. Şuan korku bacayı sardı. Tiryaki geliyor, yok personeli atacak, yok içkili mekanları kapatacak, farklı algı oluşturmak için çalışıyorlar. Bu emeği Yenimahalle'ye harcasalardı, şuanki köy görüntüsünden kurtulurdu. Yenimahalle devasa bir köy görüntüsündedir. Sahipsizdir. Devasa işyerleri, sanayi kuruluşları var burda. Çok büyük siteler, büyük kalabalıklar var. Ama plansız ve programsız yönetiliyor. akıl ve bilimle yönetilmiyor.

RIZKININ PEŞİNDE KOŞAN İŞÇİYLE UĞRAŞMAM
BENİM BELEDİYEDE SOYİSMİ TİRYAKİ OLAN 2. BR KİŞİ YOK. AYNI AİLDEN 20 KİŞİYİ ÇALIŞTIRANLAR DÜŞÜNSÜN

Bakın şimdi benimle ilgili olarak işçi çıkartacak deniyor. Ben rızkının peşinde koşan işçiyle uğraşamam. ama şunu söylemeden geçemem. Belediyeye gitmeden bankamatikten para çekenler varsa, bunlar tedirgin olsunlar. İşe giden insanlardan niye rahatsız olayım. Gidin Altındağ belediyesine, her mezhepten insanlar var. Belediyede soyismi Tiryaki olan ikinci bir kişi yoktur. Aynı aileden 20 kişi çalıştıranlar düşünsün.

YENİMAHALLE BELEDİYESİ CAMİLERİ TEMİZLİYORMUŞ

Yenimahalle belediyesi camileri temizliyormuş deniyor. Biz 15 yıldır Altındağ'da camileri temizliyoruz zaten. Belediyenin görevi. Newyork belediyesimi temizleyecek. İş midir yani camii temizlediğini söylemek.Okul boyattırmak. 15 yıldır okulların tadilat ve tamiratlarını Altındağ belediyesi yapmaktadır. Hiçbir yerde söylememişim. Biz kendi bütçemizle 20'den fazla okul yaptırdık, 17 tane camii inşaa ettik. Hiçbir tanesinin kapısına "Bu camiiyi Altındağ belediyesi yaptırdı diye yazmadık"

50 BİN GECEKONDUYU YIKTIK,
ÇİNÇİN'İ BİZ DÖNÜŞTÜRDÜK

Biz Altındağ'da 50 bin gecekonduyu yıktık. Buralara deva parklar yaptık. Bisiklet parkları yaptık. Tek parça, 400 dönüm park yaptık. 200 dönüm park yaptık. 1 milyon metrekare park yaptık. Burda 3 dönüm park yapıp park açtık diyorlar.
Çinçin'i biz dönüştürdük. Dört etap halinde. Orada sadece bina yapmadık. Nerede dönüşüm yapmışsak, mutlaka okul, mutlaka anaokulu, mutlaka kültür merkezi, mutlaka yüzme havuzları, kamu binaları yaptık.

BELEDİYELERİN BÜTÇELERİ ÇARÇUR EDİLİYOR

Ali Ersoy mahallesi diye bir mahallemiz vardır. Tamamı gecekonduydu. Buz pistine kadar yaptık. Okul yaptık. 3 okul inşaatı devam ediyor. Anaokulu var, kütüphane var. Pazar yeri var, yüzme havuzu var. Bay bayanlar için spor tesisleri var. Büyük konferans salonları var. Sağlık merkezi var. 2 tane büyük park var. Bunları sadece bir mahalleye yaptık.
Bütçeniz yetiyor mu?
Belediyelerin bütçeleri çarçur ediliyor. Yenimahallelilere sesleniyorum. Belediyelerin bütçeleri halka harcanmıyor. Belediyelerin denetlenmesi lazım. Bir kuruş borcumuz yok. Ankara'nın bütçesi en az düşük belediyesi, en fakir belediyesidir. Bugün borcu olmayan tek belediyedir. Kasasında para olan tek belediyedir. İşi ehline vermek lazım.

10'DAN FAZLA DÜĞÜN SALONU YAPTIK

Bakın. Altındağ'da 50 kültür merkezi, 13 anaokul, 20'den fazla okul, 6 yüzme havuzu, emniyet binası, 6-7 karakol yaptık. ilçe müftülük binası, 17 tane cami, yaşlılar için huzurevi yaptık. 89 adet park yaptım. Bir tanesi 1 milyon metrekare. Bir tanesi 400 dönüm. 50 dönüm olan 10'larca park yaptım. Tamamı pırıl pırıldır, bakımlı ve temiz. Bir dönüm park yapıp içine büfe, lokanta yerleştirmedim.
Düğün salonları, kına konakları yaptım. 10'dan fazla düğün salonu yaptım. Belediye olarak kullanıyoruz.

HİÇBİR ALT YAPI DÜŞÜNÜLMEDEN 15-20 KATLI BİNALAR YAPILMIŞ

Şentepe bölgesinde her dönem farklı farklı imar planları yapılmış. Bir imar planı yapılmış 4 kat verilmiş, bir imar planı verilmiş 20 kat yapılmış. Yollar genişletilmeden imar planları yapılmış. Yeşil alan yapılmadan, kamu arazileri oluşturulmadan, sağlık alanlarına yer ayrılmadan, 15-20 katlı imar planları yapılmış. Eski gecekondu yolları muhafaza edilerek yol yapılmış. Büyük bir katliamdır bu şehir için. Bu binaların sahipleri yarın pişman olacak. Kenti bilimle yönetecek insanlara ihtiyaç var.

Veysel Tiryaki: Kazanacağım belli olduğu için işçileri çıkaracak dedikodusu yapılıyor

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE İNSANLAR DAİREYE BORÇLANDIRILMIŞ

Yenimahalle'de kentsel dönüşüm yanlış yapılmıştır. İnsanlar büyük rakamlarla daireye borçlandırılmış. Altındağ2da biz bunu yapmadık. Biz arsaya borçlandırdık, arsaya karşılık daire verdik. Yenimahalle'de ise insanlar daireye borçlandırılmış bu yanlış, zaten insanların parası olsa 30 senedir gecekonduda oturmazlardı.

VATANDAŞ BÜTÇENİN NE KADARI HALKA GİDİYOR ONA BAKMALI

Bakın bir belediyede önemli olan bütçenin ne kadarının halka harcandığıdır. Vatandaş sorsun, toplanan vergilerin yüzde kaçı halka gidiyor sorsun. Algı oluşturuluyor. Nasıl iyi bir adammış. İyi selam veriyor, merhaba dedi, çayımızı içti. Belediye başkanı seçerken çay içecek adam mı seçiyoruz, size hizmet edecek, sizin paranızı iyi harcayacak, dürüst, adil, insan ayrımı yapmayan, adam mı seçiyoruz

FETHİ BEY İYİ BİRİSİ DENİYOR?

Sadece iyilikle bir sonuca gidilmez. Bilgi olmadan, sadece iyilik insanı felakete götürebilir. Bu kadar net söylüyorum. Önce bilgi olacak.

PROJELERİ DÜNYA BANKASINDAN KREDİ ALARAK YAPTIĞIMIZI SÖYLÜYORLAR

Hamamönü olsun diğer projeleri Dünya bankasından kredi alarak yaptığımızı söylüyorlar. Yalan söylüyorlar. Kimseden hibe veya kredi almadım. Tamamen Altındağ belediyesinin kendi kaynaklarıdır. Belediyeler bir çok yerde siyasal partilerin at koşturdukları yerler gibi algılanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber