9. kez görevine dönen Malatya Milli Eğitim Müdürü yine görevden alındı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 12:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Malatya Milli Eğitim Müdürü görevine mahkeme kararı ile 9. kez dönen Hamza Doğuç, bir hafta görevde kaldıktan sonra 9. kez yeniden görevinden alındı.

Süleyman Demirel'in 6 defa gidip 7 defa gelme rekorunu kıran Doğuç, bu konuda kırılması zor bir rekora da imza atacak gibi görünüyor.

Malatya Milli Eğitim Müdürü iken Elazığ, Düzce, Tunceli'ye müdür olarak, geçici görevlendirmelerle ise Ankara'ya alınan Hamza Doğuç, son olarak Kilis Milli Eğitim Müdürü görevine atanmıştı.

Hamza Doğuç, Gaziantep İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazandı ve göreve iade edildi. Yaklaşık 10 gün önce görevine başlayan Doğuç, yeniden görevinden alındı. Doğuç'un alınma kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Karar başka bir görevde atanmak üzere şeklinde gerçekleşti.

01 Nisan 2006 tarihinden itibaren asaleten Malatya Milli Eğitim Müdürü görevini yürüten Mehmet Bulut ise Kilis'se atanmıştı. Bulut'un tekrar görevine iade edilebileceği belirtiliyor.

Müdür değişikliklerinin milli eğitim hizmetlerini de olumsuz etkilediği belirtiliyor. Hamza Doğuç'un Malatya'da görev yapma ısrarı ile yaşanan gidip gelmeler, Milli Eğitim Müdürlüğü personeli arasında çeşitli esprilere de neden oluyor.

Bunlardan birisi şöyle: "Milli Eğitim Müdürü sekreterine çay göndermesini söyler. Müdürün açık çay içtiğini bilen çaycı her zamanki kıvamında çayını hazırlar ve müdür beyin odasına götürür. Ancak gidinceye kadar müdür değişmiştir, koltuğa oturan yeni müdür demli çay içtiği için çayı değiştirmesi için geri gönderir. Çaycı demli çayla geri döner ve bakar ki yine müdür değişmiş. Müdüre çay içirmesi bir türlü nasip olmaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber