AKP ve CHP'nin Gündoğdu kavgası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP, İzmir Gündoğdu sınavını verdi. İzmir'de miting yapmayan CHP, iktidarı yakından izledi. AKP'ye göre alanda 140 bin kişi vardı. CHP ise 10 bin kişi olduğunu savundu. AKP, ?Bizim mitingin ardından kimse bu meydana çıkmaya cesaret edemez'' derken, CHP buna ?Yalancı pehlivan kızıştırmalarıyla bu işler olmaz, siyaset ciddi bir iştir'' sözleriyle karşılık verdi.

İzmir'de birinci parti olduğunu iddia eden AKP, Gündoğdu'da gövde gösterisi yaptı. İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir'in ilçelerinden 45 kişilik 800 otobüs ile 30 kişilik 600 midibüsü ücretsiz kaldırdıklarını belirterek, ?Bunun dışında katılımcıların çoğu kendileri otobüs kiralayarak geldi. Alanda 140 bin kişi vardı. İzmir'de beş yılda üç miting yaptık, en coşkulusu ve en kalabalığı buydu. Miting teşkilatlara büyük moral oldu. İzmir'de 1'inci parti olduğumuz tescillendi. Bizim mitingin ardından hiçbir siyasi parti Gündoğdu'ya çıkmaya cesaret edemeyecek. Korkudan miting de yapamıyorlar zaten'' dedi.

CHP eski Genel Sekreteri olan AKP'li Ertuğrul Günay, İzmirliler'in sıcak havaya rağmen mitinge yoğun katılım gösterdiğini öne sürerek, CHP lideri Deniz Baykal'ın Cumhuriyet mitinglerini kendisine mal ettiği için alanlara çıkamadığını iddia etti. Günay, ?Gündoğdu mitingine içten bir katılım vardı. Kalabalık, teşkilatlar için umut vericiydi. Cumhuriyet mitinglerine Türkiye'nin dört bir yanından katılım oldu. O mitingler uzun süre planlanmış örgütlü bir buluşmaydı. CHP'nin o mitingleri kendisine mal etmesi çok yanlış. Cumhuriyet mitinglerine katılanların yarısından fazlası aynı şiddetle Baykal'a da karşı çıkıyor. CHP Gündoğdu'da miting yapsa bu kalabalığı bulması imkansız'' diye konuştu.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletekili Oğuz Oyan ise AKP mitingine gelen Konya ve Manisa plakalı araçlar tespit ettiklerini ileri sürerek, ?Bindirilmiş kıtalar Erdoğan'ın mitingine yakışır'' dedi. Oyan, Baykal'ı Gündoğdu Meydanı'nda mitinge çağıran Başbakan Erdoğan'a da ?Dünyanın medeni ülkelerinde rakipler televizyonda tartışır, hesaplaşır. Yüz yüze gelmeyeceksin, öbür taraftan boş söylemlerle çağrı yapacaksın. CHP İzmir'de miting yapmayacak. İhtiyaç olup olmadığına biz karar veririz'' dedi.

CHP eski İzmir İl Başkanı Selçuk Ayhan da AKP'nin köy muhtarlarına ?Araçları gönderiyoruz, doldurun getirin'' baskısı yaptığını ileri sürerek, ?AKP göz boyadı. Psikolojik üstünlük sağlamak için trilyonlar harcadı. Mitigte serinleticiler, şemsiyeler, yamaç paraşütleri dahil herşey vardı, ama İzmirli yoktu. AKP İzmir'de birinci değil, üçüncü parti. CHP'nin İzmir'de miting kararı almadığıni bildikleri için böyle konuşmaya cesaret ediyorlar. CHP İzmir'deki gücünü biliyor, Orta Anadolu'da daha da güçlenmek adına seçim stratejisi planladık'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber