Telekom: Yeni tarifeleri hazırlarken eleştirileri dikkate aldık

Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom (TT) İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, yeni tarifelerin Telekomünikasyon Kurumu'nun onayına sunulduğunu belirterek, ?Yeni tarifelerimizi hazırlarken, Danıştay'ın vermiş olduğu karardaki gerekçelerini ve Tüketiciler Birliği gibi sivil toplum örgütlerinin belirsizlik endişelerini dikkate aldık. Tarifeler Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylanana kadar yorum yapmayacağım" dedi.

TT İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, TT'nin iletişim altyapısı yenilenmesiyle ilgili toplantıda basının tarifelere ilişkin sorularını yanıtladı. Doany, açıklanan yeni tarifeleri Telekomünikasyon Kurumu'nun onayına sunduklarını belirterek, ?Yeni tarifelerimizi hazırlarken, Danıştay'ın vermiş olduğu karardaki gerekçeleri ve Tüketiciler Birliği gibi sivil toplum örgütlerinin belirsizlik endişelerini dikkate aldık" dedi.

Doany, tariflerin Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylanana kadar bir yorum yapmayacağını ifade etti.

Özelleştirme sonrasında 2006 yılında yapılması gereken yatırımların gerçekleştirilmediğinin hatırlatılması üzerine Doany, altyapı sisteminin yenilenmesi ve kırsal dönüşüm projeleri ile 1 milyar dolardan fazla yatırım yapılacağının altını çizdi. Bu yıl içinde tamamlanması planlanan 100 milyon YTL'lik başka bir IP projesinin olduğunun kaydeden Doany, ADSL'in genişletilmesiyle ilgili başka bir program daha yapıldığını söyledi. Doany, bu yıl sonuna kadar 7 milyon ADSL müşterisine ulaşmayı hedeflediklerini hatırlatarak, bunun içinde yaklaşık 200 milyon YTL'lik yatırım yapacaklarını dile getirdi. Piyasada talep olması durumunda da kapasiteyi 8 milyon ADSL abonesine çıkarmayı planladıklarını açıklayan Doany, ?Ayrıca, şirket tesis, binaları ve bayilerin geliştirilmesiyle ilgili çalışmalarımız var" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber