Unakıtan'ın eski danışmanı, TAPDK başkanı oluyor

Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanlığına, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın danışmanıyken, Özelleştirme İdaresi'ne Başkan Yardımcısı olarak atanıp, Tekel'in de Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Kazım Çalışkan'ın atanacağı öğrenildi.

TAPDK'da kurul üyelerinin görev süresi 22 Temmuz'da doluyor. Yedi üyeli olan ve halen altı üyeliği dolu bulunan TAPDK'da tüm üyelerin görev süresi sona erecek. İlgili kurumların aday isimlerini bildirdiği Bakanlar Kurulu yedi isim belirleyerek Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunacak.

TEKEL'DEN İSTİFA EDECEK

Niyazi Adalı'nın görevden ayrılmasıyla başkanlığa Kazım Çalışkan'ın getirileceği belirtildi. Gecikmiş özelleştirme alacaklarını topladığı için özel şirketlerin baskısıyla Unakıtan tarafından görevden alınan İsmail Destan'ın yerine Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcılığına atanan Çalışkan'a Tekel bağlanmıştı. Tekel Yönetim Kurulu Başkanı da yapılan Çalışkan, Maliye Bakanlığı adayı olarak TAPDK'ya seçilecek. Çalışkan'ın başkan olarak TAPDK'ya seçileceği öğrenildi. Çalışkan, Tekel'in de içinde bulunduğu sektörü düzenleyen kurumun başına geçeceği için Tekel Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa etmesi gerekecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber