Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü vatandaşları ulaşımdaki aksamalara ve çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı uyardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2019 14:44, Son Güncelleme : 28 Mart 2019 17:37
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu.

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Marmara Bölgesi'nde öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenecek rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın 31 Mart Pazar sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.


Marmara ve Ege bölgelerinde bugünden itibaren kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinde bugün öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenecek rüzgarın, Marmara ve Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (50-70 kilometre/saat), Marmara'nın güneybatısı (Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı) ve Kuzey Ege'de (İzmir'in ve Manisa'nın kuzeyi) fırtına, zaman zaman kuvvetli fırtına (70-90 kilometre/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın pazar günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

Fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber