İstanbul özelinde şimdi ne olacak?

31 Mart seçimlerinde, İstanbul özelinde ne olacak?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Nisan 2019 16:14, Son Güncelleme : 01 Nisan 2019 16:27
İstanbul özelinde şimdi ne olacak?

31 Mart mahalli idareler seçim sonuçları büyük oranda belli oldu. Ancak İstanbul özelindeki tartışma devam ediyor.

CHP adayı Ekrem İmamoğlu, hem YSK verilerine hem de AA verilerine göre, 25 bin civarında oy farkı ile İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığının kazanmış görünmektedir.

Ancak oy farkı küçük olduğu ve geçersiz oylarda 300 bin civarında olduğu için Ak Parti itirazda bulunacağını açıklamıştır.

Bu sürecin bir benzeri, 2014 seçimlerinde Ankara özelinde yaşanmıştı. 2014 yılında, Ankara'da seçimleri 30 bin civarında bir oyla kaybeden Mansur Yavaş, sırasıyla ilçe, il seçim kurulları ve YSK'ya itiraz da bulunmuştu.

Ak Parti İl Başkanı Bayram Şenocak bugün yaptığı açıklamada, sandık numaraları vererek, hem oyların birleştirilmesi sırasında Binali Yıldırım'a yazılması gerekirken İmamoğlu'na yazıldığını hem de bazı geçersiz sayılan oyların geçersiz olmaması gerektiğini ifade etti. Ayrıntılı açıklama için tıklayınız. AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak "İstanbul'da sonucu etkileyecek şekilde bu usulsüzlüklerden emin olun elimizde fazlasıyla mevcut." demiştir.

Binali Yıldırım da yaptığı açıklamada, İstanbul'da 30 bin sandık bulunduğuna dikkat çekmiş ve birleştirme tutanağında tespit ettikleri usulsüzlükler ile geçersiz olmaması gereken bir kısım oylar bağlamında itiraz sürecine başvuracaklarını belirtmiştir.

YSK Başkanı Güven'in açıklamasına göre 3 günlük itiraz süresi bulunmaktadır. Bu sürede sandık ve ilçe bazında yapılan itirazlar incelenecektir.

Aynı şekilde CHP de bazı sandıklara dair itiraz da bulunabilecektir.

3 günlük süre sonunda, itirazlar sırasıyla ilçe, il ve YSK tarafından karara bağlanacaktır. YSK'nın da itiraz sonrasında açıkladığı kesin sonuçlara göre, kazanan adaya mazbatası verilecektir. Ankara'da 2014 seçimlerinde, 5 Nisan'da mazbata verilmişti. İstanbul'da, eğer YSK itiraz başvuru süresini uzatmazsa, tüm itirazların sonuçlandırılması işleminin 5 Nisan'a kadar bitmesi bekleniyor.

İL İL VE İLÇE İLÇE BAZINDA SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber