TBMM'ye milletvekili maaşlarını ödemeyin başvurusu

Haber Giriş : 15 Temmuz 2007 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Temmuz'da görev süreleri sona erecek olan milletvekillerine gelecek 3 ay için yarın ödeme yapılacak. Erken alınacak maaşları yargıya taşıyan avukat Sedat Vural, Meclis Başkanlığı'na dilekçe ile başvurarak, yargı kararına kadar ödemelerin yapılması durumunda suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Vural, dilekçesinde Meclis'in bir aydır tatilde olduğunu, 22 Temmuz'a kadar da toplanmasının mümkün olmadığını belirterek, milletvekillerine gelecek 3 ay için yapılacak olan ödemelerin demokratik rejime güvende ciddi yaralar açacağını ve yasalara aykırı olacağını ifade etti.

ANAYASAYA AYKIRI

Ödeme yapılması durumunda Temmuz ayı içinde hali hazırda milletvekili olanların yanı sıra 22 Temmuz'da seçilecek olan milletvekilleri için de ödeme yapılacağını hatırlatan Vural, aynı döneme ilişkin iki kez ödeme yapılmasının bilerek ve isteyerek görevi kötüye kullanma suçu oluşturacağını kaydetti. Vural, 15 Temmuz'da yapılacak olan ödemelerin, Anayasa'nın Başlangıç Kısmı ve Temel Hükümleri'ne, 55'inci maddesi olan Ücrette Adaletin Sağlanması, 86'ıncı maddesi olan Milletvekillerine Ödenecek Ödenek ve Yolluklar hükümlerine aykırı olduğu gerekçesiyle Ankara 16'ıncı İdare Mahkemesi'ne dava açtığını hatırlattı.

MAHKEME'NİN KARARINI BEKLEYİN

Davanın, ?Vatandaşın vekile karşı dava açamayacağı? gerekçesiyle usulen reddedildiğini bildiren Vural, dosyanın Danıştay'da olduğunu belirtti.

Vural dilekçesinde, ?Hukuk dışı bir uygulamanın ve buna bağlı suç duyurusunun tarafı olmamak üzere 15 Temmuz 2007 tarihinde milletvekillerine ödeneceği açıklanan ileriye dönük 3 aylık maaşın ?ödenek ve yolluk' Danıştay kararına kadar ödemelerinin durdurulması, hukuka aykırı ve mahkeme aşamasına bulunan konu ile ilgili bir ödeme yapıldığı takdirde, bu ödemeyi yapan sorumlular hakkında hukuki ve cezai başvuruda bulunacağımı belirtir, gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ve talep ederim? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber