Belediye'de görevli 17 bürokrat, hurda araç deposuna atandı

Haber Giriş : 16 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda görevli 17 bürokrat, hurda araçların depolandığı makine parkına atandı. Oturmaktan yorulan bürokratlar, birbirlerine mesaj yazıp, stres atıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in AKP'nin hızına yetişemedikleri ve politize oldukları gerekçesiyle 17 bürokratı görevden aldığı öne sürüldü. Antalya kulislerinde konuşulanlara göre, görevden alınan bürokratlardan 7'si başkan danışmanı sıfatıyla atandı. Danışmanlara çalışma yeri olarak hurda araçların da depolandığı Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Makina İkmal Parkı gösterildi. Kendilerine görev verilmesini bekleyen bürokratların akşama kadar orturduğu iddia edildi. Oturmaktan canları sıkılan bürokratların sıkıntılarını atmak için birbirlerine masaj yaptığı, bazen de parkın içinde bir gölgeliğe sandalyelerinin çekip sohbet edip, mesailerini tamamladıkları ileri sürüldü.

İSTANBUL'DAN TAKVİYE

Görevden alınan bürokratlar şöyle: Genel Sekreter Yardımcısı Bekir Kumbul'un yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Ahmet Şahin, diğer yardımcı Ali Akbulut'un yerine Eyüp Belediyesi'nden Deniz Köken getirildi. Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Abdil Karataş, yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Ali Can Karace atandı.

Toptancı Hal Daire Başkanı Arif Kuş'un yerine emekli Binbaşı Uğur Can Ecemiş getirildi. Zabıta Hizmetleri Daire Başkanı Hasan Şimşek'in yerine de yine Uğur Can Ecemiş görevlendirildi. İtfaiye Daire Başkan Vekili Ahmet Özkan ve İmar İşleri Daire Başkanı Mimar Ahmet Şar'ın yerine atama yapılmadı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda 10 bürokratın daha görevden alındığı ifade edildi. Yat Limanı Şube Müdürü Abdil Yalçın limanda işçi, Sosyal Hizmetler Müdürü Emin Nevruz da zabıta memuru olarak görevlendirildi. Terminal Şube Müdürü Mahir Şahbaz ise İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı emrine verildi. Şahbaz'ın yerine Pınarlı Beldesi'nden AKP Belediye Başkan Aday Adayı olan Ali Öztürk atandı.

10 KİŞİ GÖREVDEN ALINDI

Yat Limanı Şube Müdürlüğü Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı'na dönüştürüldü. Mezarlıklar Şube Müdürü İbrahim Erol da, Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın emrine verildi, yerine Aşur İbat atandı. Personel Daire Başkanı Sabriye Pekcan emekli edildi, yerine Şevket Çakır getirildi. Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürü Fatih Ünal'ın yerine ise AKP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Karaçay atandı. İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Şener de açığa alındı. Şener'in yerine zabıta memuru Ali Fuat Uslu atandı. Zabıta Müdürü Ali Doğan itfaiyenin emrine verildi, yerine atama yapılmadı. ASAT (Antalya Su ve Atıksu Genel Müdürlüğü) personelinden 22 kişinin iş akdine son verildiği de öğrenildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber