En fazla ihtiyaç duyulan meslekler arasında olmasına rağmen 30 bin hemşire işsiz

Haber Giriş : 16 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DPT'nin 2005 yılında en fazla ihtiyaç duyulan meslekler arasında hemşireliği de göstermesine rağmen, 30 bin 220 hemşire işsiz. Sağlık ocaklarında ise hemşire başına düşen kişi sayısı altı bin civarında.

Sağlık-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, yanlış eğitim politikaları nedeniyle 30 bin hemşirenin işsiz olduğunu belirterek, dört yıllık hemşirelik bölümünden mezun olanlara öğretmenlik hakkı verilmesini istedi. İşsiz hemşirelerle ilgili yazılı açıklama yapan Aksu, DPT'nin 2005 yılında en fazla ihtiyaç duyulan meslekler arasında hemşireliği de göstermesine rağmen, 30 bin 220 hemşirenin açıkta olduğunu bildirdi. Sağlık ocaklarında hemşire başına düşen kişi sayısının ortalama 6 bin olduğunu kaydeden "Boş kadrolara bir an önce atama yapılmalı, hastane ve sağlık ocaklarında çalışan hemşirelerin yükü azaltılmalıdır" dedi.

Bir çok hemşirenin ya özel sektörde düşük ücretlerle çalıştığını veya mesleklerinin dışında farklı bir iş yaptığını belirten Aksu, "Yaklaşık 31 bin hemşire, hükümetlerin ve YÖK'ün plansız ve programsız bir şekilde üniversitelere öğrenci almasının kurbanı" dedi.

Üniversitelerin dört yıllık hemşirelik bölümünden mezun olanlara öğretmenlik hakkı verilmesini de isteyen Aksu, "Buna ek olarak hemşirelik yüksek okulunun mezunlarının da eczanelerde istihdam edilmesini istiyoruz. Bu şekilde eczanelerde kalifiye insanlar çalışacak yaklaşık 31 bin hemşirede istihdam edilmiş olacak" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber