Baykal: Iğdır'a üniversite kuracağız

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 16 Temmuz 2007 19:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin iktidarında halkın ezilmeyeceğini, Türkiye'nin soyulmayacağını ifade ederek, ?Iğdır'daki bu kalabalığın bir anlamı var. Bu kalabalık gösteriyor ki CHP iktidara geliyor? dedi.

CHP lideri Baykal, ?9 ilde üniversite yok. Bunlardan biri de Iğdır. Iğdır'a CHP üniversite kuracaktır? dedi.

Baykal, Iğdır'daki Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetini eleştirerek, CHP'nin iktidara gelmesi durumunda yapacakları çalışmalara değindi.

Baykal ?Çok çektiniz, çok sıkıntı yaşadınız. Artık bu sıkıntıların sonu gelmiştir. Türkiye'de yeni bir dönemin oluşumu başladı? dedi.

Mitinge katılan vatandaşlara ?Geçinebiliyor musunuz? İşsizinize iş buldunuz mu? Pancar kotanızın durumu nasıl? Esnaf iş yapabiliyor mu? Hayvancılık nasıl? Bir torba yem 11 YTL'den 27 YTL'ye çıktı, hayvanlarınıza yem alabiliyor musunuz? Hayvanlarınızı hak ettiği fiyata satabiliyor musunuz? Havaalanınız faaliyete geçti mi? Hükümet yetkilileri ?Halkımız zenginleşmiştir' diyor, siz zenginleştiniz mi? Maddi gelirleriniz arttı mı? Peki, borsa 6 kat arttı diyorlar sizin borsa da paranız var mı?? diye soran Baykal ?Tabii ki hayır. Peki parası olanlar kimler biliyor musunuz? Borsada parası olanlar gelirlerini 6 kat arttırdı. Borsada parası olanların yüzde 70'i yabancı. Iğdırlılar zenginleşmiyor ama Türkiye'de birileri, Türkiye'nin sırtından zenginleşiyor. 2006 yılında Türkiye'ye 20 milyar dolar yabancı sermaye girmiş. Bu para nereye gitmiş belli değil. Iğdır'a gitmiyor, Erzurum'a gitmiyor, Trabzon'a gitmiyor. Nereye gidiyor? Bankaya gidiyor, kağıda gidiyor. Diğer illerin doğal gaz ihalesi yapıldı, sizinki hala yapılmadı. 9 ilde üniversite yok. Bunlardan biri de Iğdır. Iğdır'a CHP üniversite kuracaktır.? dedi.

Çiftçiye sahip çıkacaklarını söyleyen Baykal, ?Çiftçinin mazotundan ÖTV almayacağız. Buradan Başbakan'a soruyorum: Oğlunun gemisinin yakıtından, özel hava şirketlerinden, deniz taşımacılarından ÖTV almıyorsun da neden çiftçiden alıyorsun? Ben de Deniz Baykal olarak diyorum ki köylüden, çiftçiden ÖTV almayacağım? dedi. -

Türkiye'deki eğitim sistemini de eleştiren Deniz Baykal, ?ÖSS saçmalığına son vereceğiz. İktidara geldiğimizde halkı ezdirmeyeceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber