17/07/2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI SEZER, PERKTAŞ'IN YEMİN TÖRENİNE KATILIYOR

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanan Zehra Ayla Perktaş'ın yemin törenine katılıyor. (Saat:11.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN ISPARTA VE KONYA'DA

-Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Isparta ve Konya mitinglerine katılacak. (Saat:11.00/18.00)

-CHP LİDERİ BAYKAL BOLU VE BURSA MİTİNGLERİNDE

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Bolu ve Bursa mitinglerinde seçmenlere seslenecek. (Saat:16.00/18.30)

-DP GENEL BAŞKANI AĞAR DENİZLİ'DE

-DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisi tarafından Denizli'de düzenlenen mitingde konuşma yapacak. (Saat:18.00)

-MHP LİDERİ BAHÇELİ İSKENDERUN VE OSMANİYE'DE

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İskenderun ve Osmaniye mitinglerinde konuşacak. (Saat:15.15/18.00)

-GP LİDERİ UZAN İZMİR'DE

-GP Genel Başkanı Cem Uzan, seçim çalışmalarına İzmir'de devam ediyor. (İZLENİYOR)

-DSP GENEL SEKRETERİ TÜRKER MARDİN'DE

-DSP Genel Sekreteri Masum Türker, seçim çalışmaları kapsamında Mardin'de çeşitli ziyaretlerde bulunacak. (İZLENİYOR)

-İRAN BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN YENİ GAZ ANLAŞMASIYLA İLGİLİ BASIN TOPLANTISI

-İran Büyükelçiliği'nde, Türkiye-İran arasındaki yeni gaz anlaşmasıyla ilgili basın toplantısı yapılıyor. (Saat:11.30)

-PARTİLER BU KEZ SANDIĞI SIKI TUTACAK: HER SEKİZ SEÇMENDEN BİRİ SANDIK NÖBETÇİSİ OLACAK

-Siyasi partiler bir yandan seçim kampanyalarını sürdürürken bir yandan da 22 Temmuz Pazar günü tutacakları sandık nöbetine hazırlanıyor. Seçimlere sayılı günler kala partiler ?sandık hilesi?ne karşı gözlemcilerine son taktiklerini veriyor.

-22 Temmuz'da sandık başında en çok gözlemciyi AKP bulunduracak. AKP her bir sandık için teşkilatlarından ve partililerinden 9'ar kişiyi görevlendirirken AKP'nin ülke genelinde sandık gözlemcisi sayısı 1.5 milyona ulaşacak. Bu rakama CHP, MHP, DP ve diğer partilerle, bağımsız adayların sandık gözlemcilerinin eklenmesiyle 22 Temmuz'da sandık başında görev yapacak kişi sayısının 5 milyonu bulması bekleniyor. Bu ise her sekiz seçmenden birinin sandık nöbeti tutması anlamına geliyor.

-KİM NEREDE OY KULLANACAK?

-22 Temmuz seçimleri için geri sayım devam ederken, Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları, liderler ve bakanların nerede oy kullanacağı da belli oldu.

-Emeklilik günlerini Gölbaşı'nda geçirmeye hazırlanan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde de oyunu Çankaya Ahmet Andiçen İlköğretim Okulu'nda kullanacak.

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları ise Çankaya İlköğretim Okulu'nda oy kullanacak.

-Başbakan Erdoğan İstanbul'da, Baykal ve Bahçeli Ankara'da sandığa gidecek. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve seçimlere bağımsız giren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ise seçim bölgelerinde oy kullanacak. Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ve eski Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan da seçim günü Ankara'da olacak.

-İzmir'den milletvekili adayı olan Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan İstanbul'da, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın da Ankara'da oy kullanacak.

-DSP LİDERİ SEZER'DEN TATİLCİLERE SANDIK ÇAĞRISI

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, tatil yörelerindeki vatandaşların bir an önce oy kullanacakları yerlere gitmelerini istedi. Sezer, ?Bugünden itibaren gelmeye başlamalarında yarar var. Araç bulmakta zorlanabilirler, yollar çok sıkışık olabilir? diyerek oy kullanacak tatilcileri dönüş yolu trafiği için de uyardı.

-Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting konuşmalarında CHP'nin iktidarda olduğu dönemde ?karne? uygulaması yapıldığı eleştirilerine de yanıt verdi. Sezer, o dönemdeki ?etkin güçlerin? Bülent Ecevit Hükümeti'nin düşmesi için ?stok? yoluna başvurduğunu belirtti ve ?Bunu yapanlar da daha sonra böyle yaptıklarını itiraf etti? dedi.

-GERÇEK İŞSİZLİK YÜZDE 18.7

-Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) işsizliği yüzde 9.8 olarak açıklamasına karşın, gerçek işsizlik oranının yüzde 18.7 olduğu hesaplandı. Gerçek işsizlerin sayısı 4 milyon 686 bin kişi olarak belirlendi.

-REKABET KURULU, TTNET'İN İNTERNETTE İNDİRİM KAMPANYALARINI DURDURDU

-Rekabet Kurulu, Türk Telekom'un internet servis sağlayıcılığı hizmeti veren TTNet şirketinin, ADSL'de yüzde 50 indirim başta olmak üzere maliyet altında fiyat içeren tüm kampanyalarını durdurdu.

-TEK BAŞKANI UYGUR: ?KRİZ YORUMLARI İÇİN ERKEN?

-Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Uygur, kriz yorumları yapmak için erken olduğunu belirterek, ?Seçim sonrasında kriz olur ya da olmaz. Bunu şimdiden değerlendirmek zor? dedi.

-MUHSİN ALKAN, 'YALAN BEYAN' İLE LİSANS BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞ

-EPDK'yı, "akaryakıtçıları, saygın tüccarken hırsız, kaçakçı konumuna düşürmekle" suçlayan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Başkanı Muhsin Alkan'ın, İzmir'deki istasyonu adına, iptal edilmiş eski belge ile lisans başvurusunda bulunduğu için "resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan" suçlamasıyla hakkında dava açıldığı ortaya çıktı.

-TÜKETİCİ, KREDİ KARTINDA EN FAZLA GARANTİ BANKASI'NI ŞİKAYET ETTİ

-Tüketiciler Birliği tarafından hazırlanan 2007 Yılı İlk Altı Aylık Hak İhlalleri Raporu'na göre tüketici en fazla kredi kartı ücretlerinden şikayetçi oldu. Kredi kartı ücretlerinde 1635 başvuru olurken, Garanti Bankası en fazla şikayet edilen banka oldu.

-EĞİTİME YATIRIMDA AB VE AKDENİZ'İN EN GERİSİ TÜRKİYE

-AB Komisyonu'nca hazırlanan ve AB ülkeleriyle Akdeniz ülkelerinin ekonomik ve sosyal verilerini karşılaştırmayı amaçlayan ?AB'nin Panaroması? adlı çalışmaya göre; AB, EFTA ve Arap ülkeleri dahil Akdeniz ülkeleri arasında eğitime en az pay ayıran ülke Türkiye.

-NOBEL'E ADAY GÖSTERİLEN PROF. VAMIK VOLKAN TÜRKİYE'DE DERS VERECEK

-Türkiye'nin dünya çapında tanınan bilim adamlarından olan ve bu yıl 27 ülke tarafından Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Prof. Vamık Volkan, Bahçeşehir Üniversitesi'nde "politik psikoloji" dersi vermeye başlayacak.

-ŞİRKET İSTATİSTİKLERİ VE İMALAT SANAYİNDE EĞİLİMLER AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Haziran 2007'ye ait ?Kurulan Kapanan Şirketler? ve ?İmalat Sanayinde Eğilimler? istatistiklerini açıklıyor. (Saat:10.00)

-REAL HİPERMARKETLERE YENİLERİ EKLENİYOR

-Metro Group Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek Tekeoğlu, Real Hipermarketleri'nin İmraniye ve Beylikdüzü'nde açacağı mağazalara ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber