Başesgioğlu: Kamu personel reformunu çıkaracağız

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Başesgioğlu, Memur Sendikaları Konfederasyonu'nun (Memur-Sen) Üsküdar'daki İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti.

Burada konuşan Başesgioğlu, Hükümet'in 4.5 yıl boyunca devlet bünyesindeki tüm görevlilerle diyalog halinde bulunduğunu, bunun bir iktidar partisi için çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'de sendikacılığın gelişmesinin önemini vurgulayan Başesgioğlu, güçlenen sendikacılıkla demokrasinin güvencesinin artacağını belirtti.

Bakan Başesgioğlu, kamu sendikacılığının Türkiye'de geçmişinin yeni olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Kamu personel rejiminin çıkarılması için çalışıyoruz. Önümüzdeki dönem özlük haklarının da içinde bulunduğu Personel Yasasını çıkaracağız. Onun için sendikal haklardaki hareketlilikler önümüzdeki yıllarda çok önem arz ediyor. 2002'de 40 bin üyesi olan sendikanız, çalışmalarınızla 250 bin üyeye ulaştı. Sizi tebrik ediyorum. Yeni kazanımlar konusunda Memur-Sen'in büyük katkıları oldu. Sendikal haklar ve kamu çalışanlarının özlük hakları için büyük mücadeleler yaptı. Şuna dikkat çekmek istiyorum, önümüzdeki yıllarda kamu binalarında, ilgili birimlerinde çalışan işçi sayısı azalacak, memur sayısı çoğalacak. Sendika liderlerinin bu konuyu şimdiden düşünmesi gerekiyor.'' Milletvekili genel seçimlerine de değinen Başesgioğlu, Türkiye'nin yeni açılımlara gebe olduğunu söyledi.

Başesgioğlu, ''Milletimizin Edirne'den Kars'a kadar her bireyine saygı duyuyor, onların aklı selimlerinin galip geleceğine inanıyorum'' dedi.

Ziyarette, Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu ve konfederasyonun il yöneticileri hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber