Metiner: YSK'nın KHK'lılar kararını doğru bulmuyorum

Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaşanan tartışmalara ilişkin açıklama yapan Türkiye'nin 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik eleştirilerde bulundu. Metiner ayrıca, YSK'nın KHK'lılar hakkında aldığı kararın da doğru bulmadığını da söyledi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Nisan 2019 18:11, Son Güncelleme : 14 Nisan 2019 18:28
Metiner: YSK'nın KHK'lılar kararını doğru bulmuyorum

Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, katıldığı bir tv programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Seçim sonuçlarının AK Parti açısından bir yenilgi olmadığını belirten Metiner, "Ortada bir yenilgi yok. Cumhur İttifakı bu seçimden yüzde 52 oyla birinci çıkmıştır, AK Parti de bu seçimlerden güçlü çıkmıştır" dedi.

Abdullah Gül'ün seçimden sonraki açıklamalarına ilişkin soruyu yanıtlayan Metiner, "Sayın Abdullah Gül haddini aşıyor, yalan beyanda bulunuyor. Türkiye'de itiraz etmek de demokratik bir haktır.

Sayın Abdullah Gül'ün kanunun bize tanımış olduğu itiraz hakkımızı kullandık diye demokrasi dışı davrandığımızı iddia ediyor olması Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la yolunu ayırdıktan sonra savrulduğu yeri gösterir sadece."ifadelerini kullandı.

'HDP'NİN KAZANDIĞI BELEDİYEYİ BAŞKASIN VERMEK DOĞRU DEĞİL'

YSK'nın haklarında KHK ile işlem yapılmış olup yerel seçimlerde belediye başkanı seçilenlere mazbata vermeme kararına ilişkin de açıklamalarda bulunan Metiner, "Orada eleştirilecek bir durum var. Ama kanunda bir eksiklik varsa bunun ivedilikle düzeltilmesi gerekiyor. Ben de o kanaatteyim. Seçime giren adaylar seçildikten sonra adaylıklarının düşürülmesi kabul edilebilir bir durum değil. Ama ne yazık ki kanunlarımız böyle diyor. Bu yasa değiştirilmediği müddetçe YSK'nin yapabileceği birşey yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber