Anayasa Mahkemeside Anayasayı ihlal etmiş...

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi, iki yedek üyesinin idare mahkemesinde açtığı davanın kabul edilmesi üzerine, kendi seçim sistemini yargılayacak Ankara 16. İdare Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin 2 yedek üyesinin, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı ve Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığı seçimlerinde oy kullanamamaları nedeniyle açtığı davayı haklı buldu.

Mahkeme, bu durumun Anayasa'ya aykırı olduğu iddiasıyla konuyu Anayasa Mahkemesi'ne gönderdi. Yedek üyeler Cafer Şat ve Fettah Oto, seçimde oy kullanabilmek için başvurmuş, ancak son başkan Tülay Tuğcu reddetmişti. Yedek üyeler de bunun üzerine idare mahkemesine dava açmıştı.

HAŞİM KILIÇ AÇIKLADI

Anayasa Mahkemesi'ndeki ant içme töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, İdare Mahkemesi'nin, "Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluş ve Yargılama Usulleri Hakkındaki Kanun"un seçime ilişkin hükmünü itiraz yoluyla yüce mahkemeye gönderdiğini açıkladı. Kılıç, başvurunun cuma günü kendilerine ulaştığını ve konuyla ilgili raportör görevlendirdiklerini kaydetti.

HİÇBİR FARK YOK

Raportörün bir hafta ya da 10 gün içinde raporunu hazırlayacağını tahmin ettiğini ifade eden Kılıç, daha sonra raporun üyelere dağıtılacağını ve bir aksilik olmaması halinde 30-31 Temmuz günlerinde konuyu görüşmek üzere toplanmak üzere plan yaptıklarını söyledi. Kılıç, diğer Anayasa'ya aykırılık iddialarıyla bu konu arasında kendileri açısından hiçbir fark olmadığının altını çizerek, aynı prosedür, aynı sistem, aynı yol ve aynı uygulamanın bu konu için de sürdürüleceğini kaydetti. Haşim Kılıç, mahkeme heyetinin bu konuda vereceği karara göre, işi sonuçlandırarak, ilgili mahkemesine göndereceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber