Öğretmen, ders notlarıyla ortadan kaybolunca

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 13:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir'in Gaziemir ilçesine bağlı Sarnıç İlköğretim Okulunda sosyal bilgiler öğretmenliği yapan ve psikiyatri hastası olduğu bildirilen Gülay Uyar (49), öğrencilerin sınav sonuçlarını yanına alarak ortadan kaybolunca, öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı kararıyla sınıf geçirildi ve gecikmeli karne aldı.

AA muhabirinin görüştüğü Okul Müdürü Metin Sert, 12 Hazirandan beri ortada olmayan öğretmen Gülay Uyar'ın sağlık durumundan endişe duyduklarını ifade ederek, "Öğretmenimize emekli olması konusunda tavsiyelerde bulunduk, ancak kendisi çalışmakta ısrar etti" dedi.

Öğrencilerle son zamanlarda iyice iletişimi kopan Uyar'ın, Eylül 2005'den itibaren 3 ay Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gördüğünü belirten Sert, hastanede verilen raporda "atipik psikotik bozukluk" teşhisi konulduğunu ve öğretmene 3 aylık rapor verildiğini söyledi. Sert, Uyar'ın Aralık 2005'de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Kliniğinden alınmış "F29 Psikotik Bozukluk" raporu bulunduğu, tanı için belirtiler kısmındaysa "anksiyete, sanrı, izolasyon" yazdığını ifade etti. Sert, Uyar'ın durumunun, özellikle havaların ısındığı dönemde kötüleştiğini, bunu okulda öğrencilere ve kendilerine yansıttığını kaydetti. Uyar'ın ortadan yok olmasının ardından öğrencilerin durumlarının, içinden çıkılmaz bir hal aldığına dikkati çeken Sert, şunları söyledi: "Öğretmenimize ne olduğunu bilmediğimiz için herhangi bir işlem yapamadık. Öğrencilerin birinci dönem aldıkları notlara göre değerlendirmesini yapacaktık, ancak öğretmenimiz kanunen görevinin başında göründüğü için bir şey yapamadık. Milli Eğitim Bakanlığına durumu bildirdik. Oradan yönetmelikler uyarınca çıkan kararla birinci dönem notu iyi olan öğrencileri geçirdik. Notları kötü olan öğrencileri ise derslere giren diğer öğretmenlerin oluşturduğu şube öğretmenler kurulu değerlendirdi. Sonuç olarak 7. sınıfların hepsini geçirdik. Karneleri normal zamanda veremedik, gecikmeli hazırladık. Şu anda karneleri hazır, isteyen gelip alabilir." Uyar'ın ailesine, okula gelmediği ilk birkaç gün içinde bilgi verdiklerini ifade eden Müdür Yardımcısı Aziz Zoral da 1997 yılından bu yana çalıştıkları Uyar'ın o yıllardan itibaren hasta olduğunu, hastalığın ağır seyretmediği dönemlerde çok sevecen bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Zoral, ekonomik durumu iyi olmayan öğrenciler için düzenledikleri her türlü etkinliğe katılan Uyar'ın, son zamanlarda kendisine "Bu hastalık çok zor, çok ağır ağabey" dediğini anlattı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise öğretmenin durumunu savcılığa bildirdiklerini, güvenlik güçlerinin öğretmenin nerede olduğunu araştırdığını, öğrencilerin mağduriyetlerinin ise giderildiğini kaydettiler. Yetkililer, yaklaşık 10 yıldır psikyatrik tedavi gören Uyar'ın öğrencilerin notlarını yanında götürdüğünü ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber