15 bin öğretmen yer değiştirecek

Haber Giriş : 07 Mayıs 2003 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
15 bin öğretmen yer değiştirecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmenlerin isteğe bağlı iller arası yer değiştirme işlemleri başlıyor. Yaklaşık 15 bin öğretmenin temmuz ayında bulundukları ili değiştireceği tahmin ediliyor.

Yer değiştirme işlemleri için öğretmenler, 12?23 Mayıs tarihleri arasında okullarına başvuracak. Yer değiştirme takvimine göre, okullara gelecek başvurular, 20 Haziran'a kadar illerden bakanlığa ulaştırılacak. 31 Temmuz'a kadar ise bütün işlemler tamamlanacak. Bulundukları okulda 2 yıl çalışanlar il içinde, bulundukları ilde 3 yılı tamamlayanlar ise başka bir ile tayin isteyebilecek. Norm fazlası durumunda olanlar, 2 yıllık çalışma süresini tamamlamadan da tayin isteyebilecek.

Bu sene geçen seneden farklı olarak öğretmenler hem il içi, hem de il dışı tayin isteyebilecek. İl dışı tayini yapılanların il içi tayin isteği değerlendirmeye alınmayacak. Ayrıca geçen sene eş durumu gibi özür grubu atamaları 3 dönemle sınırlandırılırken, bu sene herhangi bir sınırlama konulmadı. Hazırlanan kılavuzda hangi ilin atamalara açık, hangilerinin ise kapalı olduğu ifade edilmedi.
Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber