'Organik ile kafes tavuğu yumurtası arasında fark yok' iddiası

YUM-BİR Yönetim Kurulu üyesi Pala, organik, kafes ve gezen tavuk yumurtası ayrımının yanıltıcı olabileceğine belirterek"Çocuklarını hafta sonu doğaya çıkarmak yerine AVM'lere götürenler, onların gezen tavuk yumurtası sayesinde daha sağlıklı besleneceğini düşünüyor. Bu ciddi bir ironi. Yumurtanın besin değerinde herhangi bir farklılık bulunmaz." iddia etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Nisan 2019 14:19, Son Güncelleme : 19 Nisan 2019 14:21
'Organik ile kafes tavuğu yumurtası arasında fark yok' iddiası

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Yönetim Kurulu üyesi Derya Pala, tüketicinin sağlıklı beslenme ve organik ürünlere olan merakının kötüye kullanıldığı eleştirisini getirdi.

'BESLEYİCİ DEĞERİ, PROTEİNİ TAMAMEN TAVUĞUN YUMURTAYI YAPMASIYLA İLGİLİ BİR ŞEY'

"Protein değeri açısından ne organiğin ne gezen tavuk yumurtasının ne de kafeste yetişen tavuğun yumurtasının birbirinden hiçbir farkı yok. Besleyici değeri, proteini tamamen tavuğun yumurtayı yapmasıyla ilgili bir şey. En iyi yemi yiyen tavuk 24-25 saatte, kuru ekmeği yiyen tavuk ise 4-5 günde bir yumurtlar. Ama yumurtasının içeriğindeki vitamin, protein, enerji ve aminoasit değişmez. Dolayısıyla tüketici organik yumurta almak için 3 kat fazla para veriyorsa neye para verdiğinden emin olmalı. Tavuğun refah koşullarıyla insanın refah koşullarını karıştırmamak lazım. Çocuklarını hafta sonu doğaya çıkarmak yerine AVM'lere götürenler, onların gezen tavuk yumurtası sayesinde daha sağlıklı besleneceğini düşünüyor. Bu ciddi bir ironidir. Yumurtanın besin değerinde herhangi bir farklılık bulunmaz."

Yapay yumurta olmadığını dile getirip tüm tavukların son derece doğal ve sağlıklı yemlerle beslendiğini belirten Pala şunları söyledi:

"Tavukları beslediğimiz mısır, soya, ayçiçeği ve vitamin içeriğinde hiçbir değişiklik yok. Organik yumurtaları aldığımız tavuklar da organik soyayla beslenmiş oluyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber