Ağar: Çek dağıtıyorlar, Topbaş: Uydurma

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Parti lideri Ağar'ın, ?İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AK Parti'nin İstanbul mitinginde, alışveriş çeki dağıttığı? iddiasına Başkan Kadir Topbaş'tan yanıt geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, DP lideri Mehmet Ağar'ın iddiasının ?uydurma? olduğunu savundu. Fakirlere yardım amacıyla çek dağıttıklarını belirten Topbaş, ?Çekleri Ağustos'tan beri dağıtıyoruz, üstelik her biri isme yazılıdır. Garibin ekmeğine dil uzatmasınlar? dedi.

?NTV soruyor, liderler yanıtlıyor? programına konuk olan Demokrat Parti lideri Mehmet Ağar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin geçen hafta sonu İstanbul'da yaptığı miting, alışveriş çeki dağıttığını iddia etti:

?İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 25 YTL'lik alışveriş kuponu. Son İstanbul mitinginin en önemli araçlarından bir tanesi. Çok büyük miktarda. Bu ayıp bir şey. Siyaset bir serbest rekabet ortamıdır. Siyaset, kamu kurumlarını arkasına alarak yapılmaz.?

Ağar'ın iddialarına NTV'de yanıt veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ağar'ın iddialarının asılsız ve yanlış bilgilenme olduğunu söyledi.

Topbaş ?Sayın Ağar gibi devlet tecrübesi olan, İçişleri Bakanlığı yapmış, emniyet teşkilatının önemli bir isminin bu konudaki yorumunu yadırgadım. Kuponun üzerinde isim vardır. Fakirler önceden tespit ediliyor ve bu çekler geçen Ağustos ayından beri dağıtılıyor. İsme yazılı çekler bunlar ve hologramlı. Yani başkası kullanamaz.

İddiaların yanlış ve uydurma olduğunu belirten Topbaş ?Böyle saçma bir şey olur mu? Artık nereden vurabiliriz, diye bizi de bu siyasi kavgaların içine çekmeye çalışıyorlar. Garibin ekmeğine dil uzatmasınlar. Aylardır devam eden yardım çalışmasıdır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber