Milletvekillerine SMS'le tehdit mesajları gönderen kişi Ankara'ya getirildi

Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'deki Cumhurbaşkanı seçimi oylamaları öncesinde çok sayıda milletvekiline ankesörlü telefonlardan tehdit mesajları gönderdiği tespit edilen ve Bursa'da gözaltına alınan bir kişi, Ankara'ya getirildi.

TBMM'deki Cumhurbaşkanı seçimi oylamalarında cep telefonlarına "oylamaya girersen vatan haini olursun. Aileni ve çocuğunu seviyorsan oylamaya girme" yazılı mesajlar alan milletvekilleri Faruk Çelik, Göksel Küçükali ve Ümmet Kandoğan Cumhuriyet savcılığına giderek şikayetçi oldular.

Cumhuriyet savcısının talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri, söz konusu iddiayı araştırmak üzere ekip kurdu. Teknik takip sonucu mesajların Bursa'daki ankesörlü telefonlardan gönderildiğini belirleyen ekip, Bursa'ya giderek, kimliğini tespit ettiği kişiyi takibe aldı. Yaklaşık 2 ay süren takipte Bursa nüfusuna kayıtlı Barış A. bir akrabasının evinde gözaltına alındı. Polislere mukavemet gösteren Barış A.'nın yapılan üst aramasında 5 bin YTL para, 4 adet değişik markalarda cep telefonu ve çok sayıda milletvekilinin cep telefonu numaralarının listesi çıktı.

Ankara'da, Adli tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirilen zanlı daha sonra, Organize Suçlar Büro Amirliğine götürülerek sorgulanmasına başlandı.

Sorguda sessiz kaldığı öğrenilen Barış A'nın ANAP, DP ve AK Partili çok sayıda milletvekiline telefon aracılığıyla tehdit mesajları gönderdiği tespit edildi.

Bursa'da gerçekleştirilen operasyonda Barış A. ile birlikte 2 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber